Hlavní obsah

Nová vlajková loď Samsungu se začne prodávat příští týden

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung začne příští sobotu 27. dubna přesně v 10 hodin prodávat smartphone Galaxy S4, který byl odhalen v polovině března v New Yorku. Novinka láká na špičkový výkon a chytré funkce, jako je například bezdotykové ovládání. Jihokorejský výrobce do ní vkládá velkou naději, protože by měl podle odhadů analytiků stejně jako jeho předchůdce pokořit konkurenční Apple iPhone.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 se začne prodávat v sobotu 27. dubna přesně v 10 hodin.

Článek

Doporučená prodejní cena společnosti Samsung činí 16 990 Kč. Někteří obchodníci však Galaxy S4 nabízí již nyní v rámci předobjednávky levněji. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, jej lze sehnat už za 15 645 Kč.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Hardwarovou výbavou patří Galaxy S 4 k tomu nejlepšímu, co je možné v rámci platformy Android aktuálně zakoupit. A to především díky 2GB operační paměti a výkonnému čtyřjádrovému procesoru s frekvencí 1,9 GHz. Tím je vybavena verze s podporou standardu LTE. V prodeji se ale objeví také varianta bez LTE s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz.

Dotykový displej nabízí úhlopříčku pět palců a rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů). Stejně velké panely nabízí prakticky všichni největší konkurenti kromě společnosti Apple (iPhone má úhlopříčku čtyři palce).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S 4

Velkým lákadlem jsou také nové funkce, jako je bezdotykové ovládání. Například při přehrávání videa stačí, aby se uživatel podíval jinam než na displej, a záznam se automaticky pozastaví. Ke spuštění dojde opět ve chvíli, kdy vestavěná kamera detekuje oči směřující na monitor.

Technologie S Translator zase umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Vhod tak může přijít na zahraničních cestách, kde se turisté budou potřebovat domluvit v jazyce, který neznají, i pokud budou jen chtít přeložit SMS zprávu, e-mail nebo chat. Podporováno je však zatím pouze devět jazyků a čeština mezi nimi není.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S 4

Díky přítomnosti infračerveného čidla je možné proměnit Galaxy S 4 na dálkový ovladač televizoru, set-top boxu, DVD přehrávače, ale například i klimatizace. Podporována by měla být elektronika i jiných výrobců, než je Samsung.

Zajímavostí je program S Health, který spolupracuje s několika zabudovanými čidly v telefonu. Díky nim je schopný monitorovat zdravotní kondici majitele. Dokonce jsou k dispozici také záznamy o stravování, cvičení či spánku. Funkce je možné ještě rozšířit dokoupením volitelného příslušenství. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám