Hlavní obsah

Nová vlajková loď od HTC chce zatopit Samsungu i Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC představila v úterý večer v Londýně svou novou vlajkovou loď, kterou chce zatopit úspěšnějším konkurenčním společnostem Samsung a Apple. Přístroj se jmenuje One a zákazníky bude lákat především na vysoký výkon a špičkový fotoaparát.

Foto: HTC

HTC One

Článek

Srdcem telefonu HTC One je jeden z nejvýkonnějších procesorů současnosti - čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 600 taktovaný na 1,7 GHz. Přístroj disponuje 2 GB operační paměti a k dispozici má grafický čip Adreno 320, který je dostatečně rychlý i pro hraní těch nejnovějších mobilních her.

Novinka je vybavena 4,7palcovým dotykovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Neméně zajímavá je i konstrukce telefonu, celé jeho tělo je totiž vyrobeno z jednoho kusu hliníku. Díky tomu nikde nejsou vidět žádné spáry ani mezery.

„Jednička“ se bude prodávat ve dvou různých verzích, které se od sebe budou lišit kapacitou úložného prostoru (32 a 64 GB). Přístroj nicméně nelze doplnit o paměťovou kartu.

Foto: HTC

HTC One

Velkým lákadlem má být zabudovaný fotoaparát, který je vybaven zcela novým senzorem s ultrapixely. Ty jsou schopny proti tradičním fotosenzorům přijímat až o 300 procent více světla, což by v kombinaci s čočkou s ohniskem f/2.0 mělo zajistit velice slušnou obrazovou kvalitu i za horších světelných podmínek.

Samozřejmostí je možnost i natáčení videí v rozlišení 1080p, a to zadním i předním fotoaparátem, který slouží především pro videokonference. HTC navíc nabízí i nadstandardní funkce, jako například vylepšené 360° panorama, časovou sekvenci a odstraňování nechtěných objektů.

HTC One se bude prodávat ve stříbrné a černé variantě. Kdy přesně se novinka objeví na pultech obchodů a kolik bude stát, zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám