Hlavní obsah

Rychlou mobilní síť LTE pro T-Mobile postaví čínská Huawei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

T-Mobile si vybral jako dodavatele své rychlé mobilní sítě LTE čínskou společnost Huawei. Ta již pro operátora pokryla technologií 4. generace Mladou Boleslav. Firmy to sdělily v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

T-Mobile je podle mluvčí Martiny Kemrové připraven rozšířit síť LTE již letos, a to s využitím svých současných frekvencí nebo kmitočtů získaných v nynější aukci. Dodávaná technologie je připravena na provoz v rámci dostupných pásem pro LTE, tedy 800, 1800 a 2600 MHz, kde umožní rychlost přístupu na internet až 150 Mbit/s.

Infrastruktura bude také připravena na případné sdílení sítě 4. generace. Sdílení si T-Mobile vyzkoušel u sítě 3G s konkurenční Telefónikou.

T-Mobile od Huawei odebírá síťové prvky několik let, stejně jako další tuzemští operátoři. "T-Mobile a zejména jeho zákazníci budou mít příležitost užívat si, ve srovnání s existujícími sítěmi, výrazně vyšší rychlost," uvedl Zbyněk Pardubský z Huawei Technologies (Czech).

Huawei Technologies byla založena v roce 1987. V současnosti patří mezi přední světové dodavatele telekomunikačních řešení a služeb a spolupracuje se 45 z celkového počtu 50 nejvýznamnějších světových operátorů. V České republice působí Huawei od roku 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám