Hlavní obsah

Revoluční fotomobil od Nokie zlevnil o tisíce korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazně ušetřit lze nyní při nákupu chytrého telefonu Nokia 808 PureView, který jako první na světě nabízí vestavěný fotoaparát s rozlišením 41 megapixelů. V polovině července, kdy se novinka začala oficiálně prodávat, ji bylo možné na internetu sehnat nejlevněji za 14 500 Kč. Za dva měsíce ale cena klesla o několik tisíc korun.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Článek

Oficiální cena Nokie 808 PureView činí 15 650 Kč. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je tento chytrý telefon možné zakoupit už za 11 580 Kč. Za méně než 12 tisíc novinku nabízí více než desítka dalších prodejců.

Největším lákadlem fotomobilu je samozřejmě vestavěný fotoaparát. S 41megapixelovým rozlišením dokáže pracovat díky speciální technologii převzorkování obrazu. „Při standardních rozlišeních (2, 3, 5 a 8 megapixelů) to v praxi znamená možnost využívat zoom bez ztráty ostrosti a možnost sejmout obrazovou informaci ze sedmi pixelů a následně ji pro získání co nejostřejšího obrazu sloučit do jednoho pixelu,“ vysvětlila Pavla Tomsová, marketingová ředitelka Nokia ČR.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

„Při vyfocení ve vysokém rozlišení to znamená možnost pořídit fotografii, následně v ní zoomovat, zvolit nový výřez, z něj udělat novou fotografii, změnit její velikost a následně odhalit do té doby skryté detaily původní scény,“ doplnila Tomsová s tím, že novinka umožňuje také záznam Full HD videa se čtyřnásobným bezeztrátovým zoomem.

Ani v ostatních parametrech není novinka žádné ořezávátko, nabídne 1,3GHz ARM procesor a 512 MB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 16GB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 32 GB. Nechybí ani podpora Wi-Fi, Bluetooth či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru nebo projektoru.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám