Hlavní obsah

Samsung prodal 20 miliónů chytrých telefonů Galaxy S III

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej nových chytrých telefonů Galaxy S III společnosti Samsung během zhruba tří měsíců od uvedení na trh překročil hranici 20 miliónů kusů. Jihokorejský elektronický gigant podle společnosti Strategy Analytics sesadil amerického konkurenta Apple z pozice největšího dodavatele chytrých telefonů na světě. Společnost uvedla model Galaxy S III na trh letos koncem května.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Jihokorejská firma upozornila, že silná poptávka po mobilech Galaxy S III jí pomáhá udržet si vedoucí pozici na světovém trhu s chytrými telefony. Společnost nyní vede řadu právních sporů s Applem. Firmy se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Právní bitvu odstartovala společnost Apple, když loni v dubnu obvinila Samsung, že "otrocky" kopíruje její přístroje iPhone a iPad.  [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III v bílé barvě

Samsung Galaxy S III se začal oficiálně prodávat 4. června. Ještě před tímto datem si jej předobjednalo rekordních devět miliónů lidí - už tehdy bylo jasné, že model trhne dosavadní prodejní rekordy výrobce. Připomeňme, že druhá generace modelu Galaxy S se začala prodávat loni v dubnu a deset miliónů přístrojů bylo prodáno až v září, tedy po pěti měsících.

Applu se podařilo prodat čtyři milióny nejnovějších iPhonů 4S za první tři dny prodeje. Kolik tvoří jejich tržní podíl, však není jasné. Apple totiž ve svých finančních výsledcích uveřejňuje celkové prodeje svých telefonů, tedy nových i starších modelů dohromady. Od dubna do července Apple prodal 26 miliónů jablečných telefonů. [celá zpráva]

Samsung Galaxy S III je vybaven 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u něj byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Přístroj patří k těm nejvýkonnějším chytrým telefonům na trhu. Vybaven je čtyřjádrovým procesorem Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a k dispozici má 1024 MB operační paměti. Novinku pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také novými technologiemi. [celá zpráva]

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je na internetu možné zakoupit Samsung Galaxy S III od 11 985 do 16 983 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám