Hlavní obsah

Android už je na dvou třetinách prodávaných chytrých telefonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační systém Android v chytrých telefonech v Česku zvýšil meziročně svůj podíl ze 44 na 63 procent. Nejvíce ukrojil Symbianu od Nokie, který zaznamenal propad o 21 procentních bodů na 17 procent. Vyplývá to z prodejních statistik mobilního operátora Vodafone.

Foto: Novinky

Logo systému Android

Článek

"Podle našeho očekávání podíl Androidu poroste i nadále," uvedl David Novák z Vodafonu. Vedle Symbianu letos propadl i operační systém Apple iOS, a to z loňských 18 na 15 procent. Naopak téměř z nuly dosáhly tříprocentní podíl Windows Mobile.

Chytré mobilní telefony v současnosti tvoří asi dvě třetiny všech prodávaných přístrojů. Jejich podíl by se mohl zvýšit až na 80 procent, zbytek budou i nadále tvořit obyčejné přístroje bez operačního systému.

Zhruba 70 procent prodávaných chytrých telefonů tvoří přístroje s cenou do 7000 korun, čtvrtinu pak naopak vlajkové lodi jednotlivých značek za 12 000 Kč a více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám