Hlavní obsah

Konkurence iPhonu od Samsungu sází na unikátní funkce a vysoký výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce mobilních telefonů Samsung uvede 4. června na český trh svou novou vlajkovou loď Galaxy SIII. Do konce roku by jeho prodej v Česku mohl překonat šesticifernou hranici. Uvedl to Zdeněk Paškevič z českého zastoupení značky.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Článek

Telefon s předpokládanou cenou 15 000 korun za verzi s 16GB pamětí bude konkurovat iPhonu 4S od Apple i dalším špičkovým chytrým telefonům s operačním systémem Android, jako jsou HTC One X, LG Optimus 4X HD nebo Nokia Lumia 900 s Windows. V nabídce jej budou mít všichni tři tuzemští operátoři.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Galaxy SIII je vybavený čtyřjádrovým procesorem, zvětšeným dotykovým displejem o velikosti 4,8 palce se zobrazením v HD, fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů a nejnovější verzí Androidu Ice Cream Sandwich. Od konkurence jej mají odlišit unikátní funkce, jako je rozpoznávání pohybu očí pomocí čelní kamery, které například zamezí zhasnutí displeje, pokud si uživatel čte elektronickou knihu nebo je na internetu. Telefon umožňuje i rychlý přechod od psaní SMS k hovoru s adresátem pouhým přiložením k uchu, stejně jako hlasové ovládání.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Přístroj je vybavený technologií pro rychlé sdílení dat, která umožňuje dvěma telefonům vedle sebe přenést například film o velikosti jeden GB během tří minut bez připojení k internetu nebo propojení kabelem. Telefon je možné propojit s obrazovkou televizoru, nebo bezdrátově přenášet data do tabletu nebo PC. Fotoaparát je vybavený závěrkou s nulovým zpožděním a funkcí pro výběr nejlepšího snímku. Samsung sází hlavně na prodej verze s pamětí 16 GB, verze s 64 GB přijde na trh později.

Co umí konkurence
Apple iPhone 4S
Jedním z nejvážnějších konkurentů bude pro nový Samsung iPhone 4S od Applu, který se v Česku začal prodávat loni na podzim. Vzhled se proti předchozí generaci prakticky nezměnil, hlavní změny se udály uvnitř přístroje.Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2. Vylepšení se dočkal rovněž vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5 Mpix na 8 Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.Displej iPhonu 4S má úhlopříčku 3,5 palce a rozlišení 640x960 obrazových bodů. Data přístroj ukládá na vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB až 64 GB.
Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800 je vybavena 3,7palcovým displejem s rozlišením 800x480 obrazových bodů. Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm MSM8255 s taktem 1,4 GHz, k dispozici má 512 MB operační paměti.Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB, kterou není možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet. Ve výbavě Nokie nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či osmimegapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 1280x720 obrazových bodů.
HTC One X
HTC One X je postaveno na platformě nVidia Tegra 3, díky které patří k těm nejvýkonnějším smartphonům na světě. Základem výkonné čipové sady je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz a dvanáctijádrová grafická jednotka nVidia.Novinka navíc obsahuje také speciální jádro pro maximální efektivitu správy energie. Novinka ale není rozhodně pro každého. Některé uživatele nejspíše odradí větší rozměry telefonu, které jsou dány dotykovým panelem s úhlopříčkou 4,7 palce.Na druhou stranu díky této velikosti má novinka jemné rozlišení displeje 1280x720 obrazových bodů. Vyšší rozlišení v současnosti nenabízí žádný jiný výrobce. Proti poškození je displej chráněn speciální vrstvou Corning Gorilla Glass.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám