Hlavní obsah

iPhone se samovolně vznítil na palubě letadla

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krušné chvilky si minulý týden v pátek prožily letušky australské letecké společnosti Regional Express. Musely totiž na palubě hasit u jednoho z pasažérů chytrý telefon iPhone, který se během letu sám vznítil. Upozornil na to server BBC s odvoláním na agenturu AFP.

Foto: Novinky

iPhone

Článek

Telefon letušky uhasily požárním přístrojem hned, jak uviděly, že se z něj valí hustý kouř. Hned po přistání jej pak předaly vyšetřovatelům. Ti mají nyní za úkol zjistit, proč začal iPhone hořet.

„Nemáme žádné záznamy o tom, že by se mohl iPhone kvůli nějaké chybě sám vznítit. Přístroj máme nyní u sebe a budeme celý případ pečlivě zkoumat,“ uvedl pro agenturu AFP mluvčí australského dopravně bezpečnostního úřadu (ATSB).

Apple se na vyšetřování těší

Zástupci Applu k celé kauze podle BBC jen stoicky uvedli, že se těší na spolupráci s vyšetřovateli.

Zatím není zřejmé, o jakou konkrétní modelovou řadu iPhonu šlo, ani v jakém byl stavu. Možné tedy je, že se jednalo pouze o chybu konkrétního modelu, nebo že se přístroj vznítil kvůli nesprávnému použití.

Před pěti lety měla společnost Apple, stejně jako další technologičtí giganti - Dell, Lenovo a Toshiba, problémy s přehřívajícími se bateriemi v noteboocích. Tehdy museli vyměnit více než osm miliónů baterií vyrobených firmou Sony. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám