Hlavní obsah

Panasonic se vrací do Evropy, lákat bude na voděodolný chytrý fotomobil

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulo už šest let od doby, kdy se společnost Panasonic stáhla z evropského trhu s mobilními telefony. Ta na příští rok chystá velký návrat. Nabízet hodlá výhradně chytré telefony s operačním systémem Android. Upozornil na to server TechCrunch. Jednou z prvních nabízených novinek by mohl být Panasonic Lumix Phone 101P, který je aktuálně nabízen v Japonsku - zákazníky láká na výborný fotoaparát a voděodolné tělo.

Článek

Panasonic Lumix Phone 101P je vybaven dvoujádrovým gigahertzovým procesorem, slotem na paměťové karty a dotykovým displejem s úhlopříčkou čtyři palce, který nabídne rozlišení 960 × 540 obrazových bodů.

Nad konkurencí by měla novinka vynikat také 13,2megapixelovým fotoaparátem s kvalitním CMOS snímačem. Nechybí ani vestavěný xenonový blesk. Díky tomu dokáže zastat prakticky všechny funkce digitálních kompaktů. Samozřejmostí je i možnost natáčet videa ve vysokém rozlišení.

Foto: Novinky

Panasonic Lumix Phone 101P

Navíc by měl být podle informací výrobce telefon Lumix Phone 101P voděodolný a měl by být vybaven vestavěným televizním tunerem. Nechybí ani výsuvná anténa pro příjem televizního signálu.

Zatím není jasné, jaká by měla být cena této novinky na evropském trhu. Začít prodávat by se měla nejspíše už na jaře příštího roku, kdy podle serveru TechCrunch plánuje Panasonic uvést i další chytré telefony.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám