Hlavní obsah

V Česku se začala prodávat levná a výkonná Nokia 500

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už začátkem září začali tuzemští obchodníci nabízet novou Nokii 500. Tehdy byl však telefon dostupný pouze v rámci předobjednávky, fyzicky jsou na skladech nové mobily k dispozici až od tohoto týdne. Novinka zaujme dotykovým displejem, 1GHz procesorem a operačním systémem Symbian Anna. Atraktivní je také pořizovací cena, která startuje na hranici pěti tisíc korun.

Článek

Nokia 500 je smartphone cílený hlavně na mladé uživatele. Má zaoblený design a možnost výběru ze základních barev černé a bílé (přijde na trh až na konci roku). Zadní vyměnitelný kryt může mít barvu dle představ uživatele.

Foto: Novinky

Nokia 500

Stylová záležitost od Nokie je 14 mm široká a její váha je 93 gramů. I z toho lze vyčíst, že materiálově bude plastová. Jako první smartphone se Symbianem bude mít procesor o frekvenci 1GHz. Ten by měl podle výrobce výrazně zrychlit odezvu telefonu, k čemuž má přispět i 256 MB operační paměti.

Interní paměť bude mít 2GB s možností rozšíření o dalších až 32GB pomocí microSD karty. Dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce má rozlišení 640 x 360 bodů a umí zobrazit až 16 miliónů barev. Stejně jako u ostatních Nokií i u modelu 500 bude finský výrobce nabízet bezplatnou navigaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám