Hlavní obsah

Nokii chce prý koupit konkurenční Samsung

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osud největšího výrobce mobilů na světě, společnosti Nokia, je nejistý. V polovině května přinesl šéfredaktor renomovaného ruského serveru Mobile Review Eldar Murtazin informaci, že finského výrobce plánuje koupit americký softwarový gigant Microsoft. Nyní se ale v listu Wall Street Journal objevily informace, podle kterých plánuje Nokii koupit konkurenční Samsung.

Článek

Samsung i Nokia informace o akvizici popírají. „Nokia není na prodej,“ řekl ve čtvrtek šéf firmy Stephen Elop. „My nikdy nekomentujeme zvěsti,“ prohlásil mluvčí Samsungu.

Podle Murtazina je zpráva o zájmu Samsungu promyšlený tah, který by mohl pocházet přímo od Nokie. „Finové se snaží spekulacemi na poslední chvíli zvýšit cenu Nokie, kterou bude muset nakonec Microsoft zaplatit,“ uvedl šéfredaktor renomovaného ruského serveru Mobile Review, který je přesvědčen, že Nokii v každém případě koupí americký softwarový gigant.

„Dohoda Microsoftu a Nokie by mohla být uzavřena v roce 2011. Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie,“ uvedl Murtazin již dříve na svém účtu sociální sítě Twitter. Podle Murtazina bylo jasné, že chce americký softwarový gigant koupit finského výrobce už ve chvíli, kdy se šéfem Nokie stal Stephen Elop. Ten totiž dříve působil v Microsoftu a od začátku mu prý „hraje do karet“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám