Hlavní obsah

HTC Sensation má problémy se ztrátou signálu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří uživatelé nového chytrého telefonu HTC Sensation si stěžují na ztrátu WiFi a Bluetooth signálu. Problém přiznal i samotný výrobce. Podle něj je ale problém v tom, jak lidé mobil drží v ruce. Pokud jej budou držet „správně“, k výpadkům signálu docházet nebude. Upozornil na to server Gota Be Mobile.

HTC Sensation má problémy se ztrátou signálu WiFi a Bluetooth

 
Článek

Video dokazující ztrátu signálu novinky od HTC zveřejnili redaktoři ze serveru Nordic Hardware. Problém je v tom, že anténa je umístěna v horní polovině zadní strany – za běžných okolností ruka tuto část prakticky nikdy nezakryje.

Chytré telefony s dotykovým displejem ale velká část uživatelů používá v režimu na šířku, a to nejen při přehrávání videa, ale například i při brouzdání na webu. Právě v tomto režimu ale lidé zakryjí celou rukou anténu, která má pak problém s příjmem signálu.

„Každý telefon má mírné rozdíly v síle signálu, pokud je anténa v celém rozsahu zakryta dlaní nebo prsty. Nicméně za normálních okolností to nemá vliv na výkon přístroje,“ uvedli zástupci HTC v oficiálním prohlášení.

Zpráva také poukazuje na to, že na kvalitu signálu má vliv konkrétní revize mobilního operačního systému, protože zahraniční testeři neměli s přístroji od amerického Vodafonu a T-Mobilu žádné problémy.

Foto: Novinky

HTC Sensation

HTC Sensation byl jedním z nejočekávanějších telefonů letošního roku, první zájemci na něj čekali před zahájením prodeje více než 38 hodin. Důvod dlouhého čekání byl jednoduchý, prvních 100 zájemců dostalo novinku s výraznou slevou. [celá zpráva]

Srdcem hi-endového telefonu HTC Sensation je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry.

K dispozici má telefon 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení qHD (540x960 obrazových bodů). Navíc by měl být extrémně odolný díky speciální vrstvě Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

HTC Sensation disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p rozlišení rychlostí 30 snímků za sekundu se stereofonním zvukem.

Rozměry telefonu jsou 126,1x65,4x11,3 mm a hmotnost 148 g včetně baterie. HTC Sensation pohání operační systém Android.

Reklama

Výběr článků

Načítám