Hlavní obsah

Na nový supermobil od HTC se čeká fronta jako na banány za socialismu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíše jako ve frontě na banány za socialismu si připadají někteří nadšenci, kteří si přišli zakoupit nový chytrý telefon HTC Sensation. I když se novinka začne prodávat až v úterý v devět hodin ráno, první zájemce se do fronty postavil už v neděli okolo 19. hodiny. Na otevření prodejny tak bude muset čekat 38 hodin.

Fronta na nový telefon HTC SensationVideo: Novinky

 
Článek

Dlouho očekávaný Sensation se začne prodávat v úterý v jediné oficiální prodejně HTC v České republice na Praze 1. Aby výrobce nalákal co nejvíce lidí, nabídl prvních 100 přístrojů s výraznou slevou.

Jak se ale již nyní zdá, zájem bude daleko větší. Sto zájemců se totiž ve frontě nashromáždilo už v pondělí před polednem a neustále přibývají další. Ti věří, že noční čekání některý z prvních příchozích vzdá a levnější telefon si budou moci odnést právě oni.

„Čekám tady od neděle od 19 hodin. Střídáme se po dvou hodinách s kamarádem, jeden hlídá, druhý spí. Šest tisíc za to určitě stojí, pro chudého studenta je to celkem dost,“ uvedl úplně první člověk ve frontě.

„Já jsem si vzala na čekání v práci volno,“ uvedla další žena, která si chce v úterý odnést HTC Sensation.

HTC Sensation je vybaven 4,3palcovým širokoúhlým displejem s rozlišením qHD, tedy 540x960 obrazových bodů. Navíc bude patřit k nejodolnějším na trhu, protože bude pokryt speciální vrstvou Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

Srdcem hi-endového telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici má 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

HTC Sensation disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p, rozlišení rychlosti je 30 snímků za sekundu a se stereofonním zvukem.

Novinku pohání operační systém Android. Ve výbavě nechybí ani WiFi, Bluetooth, GPS, či microUSB konektor, který je možné pomocí speciální redukce proměnit v HDMI výstup. Rozměry zařízení jsou 126,1x65,4x11,3 mm a hmotnost 148 g, včetně baterie.

Foto: Novinky

HTC Sensation

Reklama

Výběr článků

Načítám