Hlavní obsah

iPhone má další bezpečnostní chybu, která ohrožuje soukromí uživatelů

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký student Matt Jensen objevil novou bezpečnostní chybu, která může znepříjemnit život majitelů komunikátoru iPhone s nejnovějším operačním systémem. Telefon totiž jednoduše dokáže pomocí vyhledávače zobrazit všechny smazané e-maily. Tedy samozřejmě i ty, jež obsahovaly důvěrné informace. Upozornil na to zahraniční server Cult of Mac.

Foto: Novinky

Apple iPhone

Článek

Bezpečnostní chyba se týká všech lidí, kteří mají na iPhonu nainstalovaný operační systém 3.0 a vyšší a používají komunikátor i pro příjem e-mailů na cestách. Pomocí vestavěného vyhledávače (funkce Spotlight) je totiž přímo v přístroji možné vyhledat i již smazané zprávy.

I když se na první pohled e-mail tváří jako smazaný, telefon jej ve skutečnosti pouze skryje. A to dokonce i v případě, že jste již poštu smazali ze svého poštovního serveru.

Pokud se tedy dostane někdo k vašemu telefonu, může si velice jednoduše přečíst důvěrné emaily, které například obsahují přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví nebo jiným internetovým službám.

Podobným způsobem se ale k citlivým údajům může dostat i hacker, který se do iPhonu dostane pomocí speciálně vytvořené SMS zprávy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám