Hlavní obsah

T-Mobile od května zdraží SMS do zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor T-Mobile od května sjednotí ceny posílaných SMS do zahraničí na pět korun bez ohledu na zvolený tarif. Ve většině případů to bude znamenat zdražení, protože v současnosti ceny posílaných SMS začínají zhruba na jedné koruně. Uvedla to mluvčí Martina Kemrová.

Foto: Profimedia.cz

Ke stejnému kroku přistoupila již v loňském roce konkurenční Telefónica O2, která si účtuje i stejnou částku.

Článek

Zatímco mezinárodní hovory firma podle Kemrové účtuje speciální sazbou, mezinárodní SMS byly dosud účtovány podle vnitrostátního ceníku, přestože jde o službu poskytovanou mimo hranice ČR.

"Proto jsme se rozhodli logiku účtování sjednotit. Jsme přesvědčeni, že pět korun je přiměřená cena za textovou zprávu odeslanou do jakékoli zahraniční mobilní sítě," dodala Kemrová.

Ke stejnému kroku přistoupila již v loňském roce konkurenční Telefónica O2, která si účtuje i stejnou částku. Cena se neliší podle roamingových pásem, je stejná pro celý svět. Textové zprávy odeslané z ciziny na jakákoli čísla jsou zpoplatněny podle stávajících roamingových cen.

Nejlevnější SMS do zahraničí tak bude mít Vodafone, který si podle vyjádření firmy bude i nadále účtovat 1,19 respektive 1,79 Kč podle zvoleného tarifu.

Anketa

Služby jakého mobilního operátora využíváte?
Telefónica O2
15,2 %
T-Mobile
53,7 %
Vodafone
28,6 %
U:fon
1,4 %
Žádné
1,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1614 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám