Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - třetí český turnaj je za námi

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. Třetí český turnaj se uskutečnil v sobotu 23. srpna v Plzni. Soutěžení bylo tentokrát vyhrazeno borcům ve hrách Age of Empires 3 a Need For Speed: ProStreet, samozřejmě nechyběly ani konzolovky Guitar Hero III a Project Gotham Racing 4.

Článek

Třetí ze čtyř českých kvalifikačních turnajů se uskutečnil v sobotu 23. srpna v plzeňském obchodním centru Olympia, soutěžilo se ve čtyřech hrách – strategii Age of Empires 3, závodní Need For Speed: ProStreet, hudební Guitar Hero III a závodní Project Gotham Racing 4.

Nejlepší obsazení bylo ve strategické hře Age of Empires 3, kde se dostavili všichni kvalifikanti z online části. Stejně jako v dřívějších turnajích se projevila zkušenost a dvě kvalifikační místa obsadili favorité – Tomáš Bruštík a Marek Flaška.

Soutěžilo se i v závodní hře NFS: ProStreet, absence obhájce vítězství Marcela Stružky beze zbytku využili Daniel Háva a David Hauzner a mohou se radovat z postupu.

Kvalifikace ve hrách Guitar Hero III a Project Gotham Racing 4 je od ostatních soutěží odlišná, zde o postupujících na Národní finále rozhodují pouze dosažené výsledky. Snaha plzeňských účastníků ale nestačila na výsledky, jichž dosáhli soutěžící před týdnem v Praze, a tak tato tabulka zůstává nezměněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám