Hlavní obsah

Češi si poprvé zvolí nejlepší hráče videoher pomocí internetu

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Poprvé v historii si budou moci Češi zvolit v internetové anketě ty nejlepší počítačové hráče slovenské a české herní scény. Anketa s názvem BoSS - Best of Slovak & Czech Scene 08 bude probíhat v rámci sedmého ročníku mezinárodního turnaje World Cyber Games 2008, krerý se odehraje letos v Německu v Kolíně nad Rýnem.

Článek

Turnaj World Cyber Games (WCG) je významnou světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her. Celkem v deseti herních disciplínách se objeví i čeští hráči. Ti nejlepší z nich se podívají do Německa, které letos hostí Grand finále celé soutěže.

Domácí kvalifikace na tento turnaj již odstartovala, ale letos přichází organizátoři celé akce se zajímavou novinkou. Rozhodli se v rámci turnaje vyhlásit speciální anketu BoSS, v které budou čtenáři rozhodovat o nejlepších hráčích, týmech, portálech, hernách a herních filmech pro rok 2008. BoSS má celkem 16 různých kategorií, jejichž vyhlášení proběhne na českém a slovenském WCG finále.

České finále WCG (20. září, Electro World Praha-Černý Most)
Nejlepší slovenský hráč Warcraft 3
Nejlepší český hráč Warcraft 3
Nejlepší slovenský hráč FIFA 08
Nejlepší český hráč FIFA 08
Nejlepší český portál
Nejlepší česká herna
Nejlepší české movie (herní video)
Slovenské finále WCG (27. září, TPD Euronics Bratislava)
Nejlepší český tým Counter-Strike 1.6
Nejlepší slovenský tým Counter-Strike 1.6
Nejlepší český hráč Counter-Strike 1.6
Nejlepší slovenský hráč Counter-Strike 1.6
Nejlepší český hráč Starcraft
Nejlepší slovenský hráč Starcraft
Nejlepší slovenský portál
Nejlepší slovenská herna
Nejlepší slovenské movie (herní video)

O výsledcích bude rozhodovat nezávislá porota složená z členů předních tuzemských herních portálů. O nejlepších hráčích budou rozhodovat samotní fanoušci prostřednictvím hlasování, jež bude spuštěno na webu www.united-games.cz.

Vítězové budou odměněni památečními soškami a různými dárky od sponzorů domácí WCG kvalifikace. Tři herní videa s největším počtem hlasů budou promítána přímo v průběhu obou národních finále.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám