Hlavní obsah

Výkonné počítače nejsou potřeba. Microsoft láká na hraní v cloudu

Novinky, abr

Po několika měsících čekání zpřístupnila společnost Microsoft pro tuzemské uživatele dlouho očekávanou službu xCloud. Díky ní mohou hrát nejnovější tituly za předplatné, aniž by museli vlastnit výkonný počítač.

Foto: archív tvůrců

Ilustrační foto

Článek

Kromě českých luhů a hájů je od 15. září xCloud dostupný také v dalších 21 zemích. Novinka je bez jakýchkoliv dalších poplatků k dispozici v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate.

„Zpřístupnění cloudového hraní v Xbox Game Passu Ultimate je součástí pokračujícího úsilí Xboxu zaměřit vše na hráče a zbavit hraní bariér. Game Pass lidem pomáhá objevovat a hrát skvělé tituly a společně se u nich bavit na vícero typech zařízení,“ prohlásil Kareem Choudhry, viceprezident Microsoftu odpovědný za Project xCloud.

Hrát je opět možné i na pomalých počítačích. Nvidia zpřístupnila nové sloty GeForce Now

Hry a herní systémy

Více než 100 her

Hned v první vlně bude dostupných více než 100 různých her, chybět mezi nimi nebude například Destiny 2, Yakuza Kiwami 2 a Grounded. „V rámci partnerské spolupráce se společnostmi Samsung, Razer, PowerA, 8BitDo a NACON nabídneme ke cloudovému hraní skvělé doplňky,“ konstatoval Choudhry.

„Hráči si mohou vyzkoušet první měsíc předplatného Xbox Game Pass Ultimate jen za 25,90 Kč / 1 €. Kromě novinky v podobě cloudového hraní Xbox Game Pass Ultimate dále zahrnuje přístup k více než 100 vysoce kvalitním hrám jak pro konzole, tak PC, exkluzivní členské slevy, akce a perky, stejně jako členství Xbox Live Gold umožňující hraní s přáteli napříč různými zařízeními,“ uzavřel Choudhry.

Po vypršení zvýhodněného období zaplatí hráči za standardní členství poplatek 339 Kč měsíčně, tedy 4068 Kč ročně.

Hry za předplatné uživatele Applu nenadchly

Hry a herní systémy

Hry z EA Play zadarmo

Zástupci společnosti Microsoft se navíc nechali slyšet, že majitelé předplatného Xbox Game Pass Ultimate a Xbox Game Pass pro PC dostanou členství EA Play zadarmo v rámci nově uzavřeného partnerství. Členství EA Play přitom jinak stojí na Xbox 99 Kč měsíčně.

„Nabídka EA Play pro členy předplatného Xbox Game Pass přispívá ke zhmotnění naší vize propojovat hráče s oblíbenými tituly i vzájemně, ať už chtějí hrát kdekoli,“ řekl Mike Blank, SVP EA pro strategický růst, a dodal: „Po pěti letech existence předplacených služeb pro xboxovou komunitu teď máme velkou radost z toho, že mohou obě předplatná využívat snadněji.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám