Hlavní obsah

Hry za předplatné uživatele Applu nenadchly

Novinky, abr

Společnost Apple láká od loňského podzimu na službu Arcade, což je v podstatě zpřístupnění více než stovky her za měsíční předplatné. Přestože americký softwarový gigant vkládal do nové služby velké naděje, zvyšovat počty předplatitelů se mu nedaří.

Herní služba Apple ArcadeVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Přitom myšlenka to byla brilantní. Apple si za službu naúčtuje 139 Kč měsíčně, přičemž za tuto částku může přistupovat k jednotlivým titulům dalších pět členů rodiny. Cena je to navíc konečná, což o drtivé většině mobilních her rozhodně neplatí.

V jednotlivých titulech v rámci Apple Arcade tak není možné utrácet peníze formou mikrotransakcí, a dokonce se v nich nezobrazuje ani reklama. Uživatelé tak mají přesnou kontrolu nad tím, kolik utratí. V současnosti je totiž bezplatným titulům často vyčítáno, že uživatelé za ně zaplatí více než za placené hry – právě kvůli mikrotransakcím.

Moderní hry fungují i na pomalých PC

Testy
Foto: archív tvůrců

K dispozici je aktuálně více než 120 her.

Jednotlivé tituly je možné ukládat offline, a hrát tedy i bez připojení k internetu. Celá služba je navíc multiplatformní. Apple s ní tedy necílí pouze na majitele iPhonů a iPadů, ale také na uživatele počítačů Mac a multimediálního centra Apple TV. Majitelé předplatného tak budou moci začít hrát na jednom zařízení a pokračovat na jiném.

Přestože klady tohoto konceptu jsou nepopiratelné, Applu se nedaří zvyšovat počty předplatitelů. Přestože americký počítačový gigant přesná čísla u služby nezveřejňuje, podle agentury Bloomberg si většina hráčů Arcade vyzkouší pouze v rámci bezplatného období a dál už platit nechce.

Důvodem může být to, že v nabídce více než 120 her chybí jakýkoliv vyložený trhák. Tvůrci slavných titulů totiž zpravidla nechtějí přistoupit na podmínky Applu a vlastní tituly nabízejí prostřednictvím jiných kanálů. Počítačový gigant s logem nakousnutého jablka je navíc na hledání partnerů také velmi náročný, smlouvy s několika studii tak již byly vypovězeny.

Níže naleznete ukázky několika her, které jsou v rámci služby Apple Arcade nabízeny:

BEZ KOMENTÁŘE: LEGO BrawlsVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Hot LavaVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Oceanhorn 2: Knights of the Lost RealmVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Beyond a Steel SkyVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Where Cards FallVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: The PathlessVideo: Archiv výrobce

Reklama

Související témata:

Související články

Apple chce změnit svět her i placení

Společnost Apple nebude nabízet už jen zařízení, daleko více se zaměří na nabídku jednotlivých služeb pro své zákazníky. A už nyní je zřejmé, že se fanoušci...

Výběr článků

Načítám