Hlavní obsah

Tvůrci Pokémon Go chystají nový mobilní hit

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studio Niantic vydalo před lety ve spolupráci s Nintendem jeden z nejpopulárnějších titulů posledních let – hru Pokémon Go. Nyní navázaly obě firmy opět partnerství, ze kterého by mělo vzejít hned několik zajímavých aplikací. Už nyní je jasné, že svůj předchozí úspěch budou chtít zopakovat.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Jedna z připravovaných aplikací má totiž souviset s Pikminy. Tato malá roztodivná stvoření bojují o přízeň již několik let, studio Niantic by je podobně jako dříve Pokémony mělo přenést do světa rozšířené reality.

První Pokémoni začali bojovat o přízeň hráčů před 25 lety

Hry a herní systémy

Jak by to mohlo vypadat, naznačuje právě titul Pokémon Go, u kterého hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Nintendo láká na novou hru na Twitteru

Jak přesně bude vypadat hra s Pikminy, zatím není jasné. Zatím poslední videohra zvaná Pikmin 3 Deluxe vyšla loni na podzim. Roztodivná stvoření v ní přistála na nehostinné planetě. Každý Pikmin má unikátní dovednost, kterou využívá celá skupina k překonání všudypřítomných překážek. Ve hře tak musíme řešit nejrůznější hádanky, ale i porážet mocná stvoření.

Jisté je to, že by nová hra s Pikminy měla vyjít ještě letos.

Pokémon Go patří k těm nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším hrám současnosti. Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc podle posledních zveřejněných dat více než 100 milionů hráčů.

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám