Hlavní obsah

Sony uvede konzoli PlayStation 4 na domácí trh až v únoru

Japonská společnost Sony uvede na domácí trh svou novou herní konzoli PlayStation 4 až v únoru. Stane se tak tři měsíce po spuštění jejího prodeje v Severní Americe a v Evropě. Sony si chce pro japonský trh, kde je v počítačových hrách silná domácí konkurence, připravit nejslibnější herní tituly, uvedl šéf herní divize Sony Hiroši Kawano.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Článek

V Japonsku se tak začne PlayStation 4 prodávat 22. února, takže nový produkt nebude na trhu v klíčovém předvánočním období. V USA a Kanadě se konzole začne prodávat 15. listopadu a v Evropě 29. listopadu.

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Japonský konkurent Nintendo uvedl na trh svou novou herní konzoli Wii U loni v listopadu. Na 22. listopad plánuje americký Microsoft zahájení prodeje své nové konzole Xbox One. [celá zpráva]

Novinka od Sony slibuje vyšší výkon, inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin.

Foto: Sony

PlayStation 4

Foto: Sony

PlayStation 4

Zajímavostí jsou také sociální funkce. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, navíc ale disponuje dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer. [celá zpráva]

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám