Hlavní obsah

Rockstar má vlastní herní obchod, nabízí GTA San Andreas zadarmo

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po herním studiu Epic Games, které se proslavilo především titulem Fortnite, spustili vlastní herní obchod také tvůrci z Rockstaru. Aby fanoušky na novou službu nalákali, nabízejí jim titul GTA San Andreas ke stažení zadarmo.

Foto: archív tvůrců

Rockstar Games Launcher

Článek

Nový obchod se jmenuje Rockstar Games Launcher a v současnosti v něm naleznete pouze hry ze studia Rockstar. Ve skutečnosti tak zatím nabízí méně než deset titulů.

Program, který je určen výhradně pro operační systém Windows, je navíc jakýmsi hybridem. Po instalaci zkontroluje jednotlivé hry uložené na pevném disku a přidá je do vlastní knihovny, nicméně původní obchody, kde byly hry zakoupené, jsou potřeba i nadále.

GTA V se dočká pokračování. V hlavní roli bude drogová mafie

Hry a herní systémy

Hry by mohly zlevnit

Prostřednictvím Rockstar Games Launcher totiž můžete jednotlivé hry spustit, například Steam ale musí být v počítači nainstalovaný také – nový obchod v tomto případě pouze kumuluje zástupce daných aplikací.

Tvůrci ze studia Rockstar zatím o dalších plánech s aplikací mlčí. Už nyní je nicméně Games Launcher potřeba, pokud chcete hrát GTA V. Je tedy velmi pravděpodobné, že s novou verzí GTA se pravděpodobně bez nového obchodu neobejdete.

Pokud prostřednictvím něj budou tvůrci distribuovat šestý díl tohoto mafiánského titulu s velkým otevřeným světem, nebudou se muset dělit o zisk s dalšími internetovými obchody. Těžit z toho v konečném důsledku mohou i samotní uživatelé, neboť by hry od Rockstaru mohly zlevnit. Již nyní je po stažení Games Launcheru možné nainstalovat starší titul GTA San Andreas úplně zadarmo.

Foto: archív tvůrců

GTA San Andreas

Podle seriálu Narcos?

Podle dřívějších spekulací se nástupce GTA V objeví již v příštím roce. Příběh se tedy bude odehrávat na území USA, a to v 70. a 80. letech minulého století. Podle serveru PC Gamer bude příběh inspirovaný seriálem Narcos. Hlavním hrdinou bude Ricardo – obchodník s drogami, který se bude snažit propracovat až na celý vrchol drogové mafie.

Úniky zatím hovoří pouze o jednom hrdinovi. V tuto chvíli tedy bohužel není jasné, zda se dočkáme více ústředních postav, jako tomu bylo v GTA V. V pětce mohli fanoušci přepínat mezi třemi hlavními postavami a postupně prožívat celý příběh z různých perspektiv.

Reklama

Související články

Malá kapesní konzole nabídne oslnivý výkon

Prorazit na trhu kapesních konzolí se bude snažit nový model zvaný Smach Z. Navzdory kompaktním rozměrům má nicméně tato novinka velké ambice, neboť nabídne...

Výběr článků

Načítám