Hlavní obsah

Mobilní hry, na které bude Apple lákat za předplatné

Novinky, rim

Už tento týden se chystá společnost Apple spustit svou herní službu Arcade. Na co se mohou fanoušci těšit? Kromě příznivé ceny předplatného také na celou řadu zajímavých titulů, jak podnik s logem nakousnutého jablka ukazuje na prvních herních ukázkách.

Apple ArcadeVideo: archiv tvůrců

 
Článek

Herní službu Arcade si americký počítačový gigant cení na 139 Kč měsíčně, přičemž za tuto částku bude moci přistupovat k jednotlivým titulům dalších pět členů rodiny. Cena předplatného je tedy úplně stejná jako v případě streamovací služby Apple TV+, která bude spuštěna v listopadu.

Cena je to navíc konečná. V jednotlivých titulech totiž nebude možné utrácet peníze formou mikrotransakcí, a dokonce se v nich nebude ani zobrazovat reklama. Uživatelé tak budou mít přesnou kontrolu nad tím, kolik utratí. V současnosti je totiž bezplatným titulům často vyčítáno, že uživatelé za ně zaplatí více než za placené hry – právě kvůli mikrotransakcím.

Jednotlivé tituly bude možné ukládat offline, a hrát tedy i bez připojení k internetu. Celá služba bude navíc multiplatformní. Apple s ní tedy necílí pouze na majitele iPhonů a iPadů, ale také na uživatele počítačů Mac a multimediálního centra Apple TV. Majitelé předplatného tak budou moci začít hrát na jednom zařízení a pokračovat na jiném.

Foto: archív tvůrců

K dispozici bude při podzimním spuštění více než stovka her.

A na jaké hry se můžeme těšit od 19. září, kdy bude služba oficiálně spuštěna? Níže můžete vidět trailer ke hře LEGO Brawls. Půjde o titul pro více hráčů, který se bude odehrávat v LEGO vesmíru. Tím se prohánějí stroje postavené samotnými hráči, kteří proti sobě následně vedou bitvy.

Zajímavě vypadá také titul Hot Lava. Jak už samotný název napovídá, v něm budou hráči zápolit se žhavou lávou. A ta je úplně všude. Rytíři a kobky plné pokladů – tak se dá ve zkratce vystihnout titul Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, který se odehrává 1000 let před původní verzí a je od základu předělaný.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - LEGO BrawlsVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Hot LavaVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Oceanhorn 2: Knights of the Lost RealmVideo: Archiv výrobce

Netrpělivě očekávané pokračování logické hry Beyond a Steel Sky je plné neobyčejných výzev a přesvědčivých postav. Podmanivá je pak logická hra Where Cards Fall. V jejím průběhu se hráči potýkají s nejistotou a nástrahami emočně složitého středoškolského života.

Přehled nových her uzavírá The Pathless. Jde o mystickou a surrealisticky laděnou adventuru, ve které se lovec a jeho orel vydávají na dalekou cestu zalesněným ostrovem, aby zbavili svět kletby. Akce se jako ve filmu prolínají s příběhem zasazeným do překrásné snové krajiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Beyond a Steel SkyVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - Where Cards FallVideo: Archiv výrobce

BEZ KOMENTÁŘE: Apple Arcade - The PathlessVideo: Archiv výrobce

Reklama

Související témata:

Související články

Apple chce změnit svět her i placení

Společnost Apple nebude nabízet už jen zařízení, daleko více se zaměří na nabídku jednotlivých služeb pro své zákazníky. A už nyní je zřejmé, že se fanoušci...

Výběr článků

Načítám