Hlavní obsah

Malá kapesní konzole nabídne oslnivý výkon

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prorazit na trhu kapesních konzolí se bude snažit nový model zvaný Smach Z. Navzdory kompaktním rozměrům má nicméně tato novinka velké ambice, neboť nabídne výkon podobný stolním počítačům. Však také hráči vedle platformy Linux mohou hrát na tomto přístroji také pod taktovkou Windows.

Foto: archív výrobce

Konzole Smach Z

Článek

Popularita hraní na chytrých telefonech rok od roku roste. Je to dáno mimo jiné i tím, že relativně výkonné smartphony se dají pořídit už okolo deseti tisíc korun. Jejich výkon pak stačí na drtivou většinu moderních her.

Právě proti tomuto trendu se chystá zakročit novinka zvaná Smach Z. Ta není o moc větší než obyčejný smartphone, nabízí šestipalcový displej s rozlišením Full HD. V porovnání s drtivou většinou aktuálně nabízených chytrých telefonů je však kapesní konzole citelně výkonnější.

Foto: archív výrobce

Konzole Smach Z

V jejich útrobách se totiž ukrývá mobilní procesor AMD Ryzen Embedded V1807b. Ten má čtyři jádra a osm vláken, pracovní tempo může být až oslnivých 3,8 GHz. Stroj dále nabízí integrovaný grafický čip RX Vega 11 s frekvencí 1300 MHz a 11 výpočetními jednotkami, jehož výkon by měl bohatě stačit na většinu esportových titulů ve Full HD rozlišení. Operační paměť dosahuje hodnoty 32 GB a úložiště 480 GB.

Ve výbavě dále nechybí pětimegapixelová kamera, WiFi, Bluetooth, DisplayPort, čtečka paměťových karet či konektory USB-C a USB-A. Otazník visí nad reálnou výdrží novinky, to výrobce zatím neprozradil. Jisté je nicméně to, že na výběr bude mezi verzemi s operačními systémy Windows 10 a Linux SmachOS.

Na bližší informace o dostupnosti a ceně si však budeme muset ještě počkat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám