Hlavní obsah

Hraní na PC láká i Sony, exkluzivní tituly patrně nebudou jen pro PlayStation

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Sony se v poslední době dějí velké věci, alespoň co se gamingu týče. Vedení podniku nejenže chystá příchod nové televizní konzole, zároveň přemýšlí, jak ukrást větší podíl trhu. A řešením by mohlo být přenesení exkluzivních titulů z PlayStationu na PC.

Televizní konzole PlayStation 4 Pro od SonyVideo: archív výrobce

 
Článek

V současnosti byla politika japonského herního gigantu jasná – nabízet co nejvíce zajímavých titulů pro PlayStation a tím donutit hráče koupit si právě konzoli od Sony. Sluší se podotknout, že podniku tato taktika dlouhá léta vycházela.

Jenže televizní konzole se nevyvíjí tak rychle jako počítačové systémy, na nové modely zpravidla hráči musejí čekat několik let. To je důvod, proč se celá řada hráčů stále častěji přeorientovává na hraní na PC.

Právě takové jedince se ale bude snažit zaujmout Shawn Layden, který šéfuje divizi Sony Interactive Entertainment (SIE). Podle jeho vize by se totiž některé exkluzivní tituly pro PlayStation mohly objevit také na PC. Layden si od toho slibuje rozšíření hráčské základny.

Jak přenést tuto myšlenku do praxe, se údajně již řeší podle serveru TechPowerUp přímo v Sony. Podnik totiž musí zajistit, že hráči budou stále používat i PlayStation a nebudou chtít hrát pouze na PC. Docílit by toho bylo možné například určitou časovou exkluzivitou pro televizní konzole.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Čekání na novou pětku

Nové politiky Sony se ale patrně nedočkáme dříve než příští rok. Právě tehdy si má totiž odbýt premiéru nový PlayStation s pořadovým číslem pět. O něm se již dříve rozpovídal v rozhovoru pro server CNET šéf herní a zábavní divize tohoto japonského elektronického gigantu Jim Ryan.

PlayStation 5 bude zvládat hraní ve 4K při obnovovací frekvenci 120 Hz. Novinka bude také vybavena moderní SSD jednotkou. Díky tomu bude chod celého zařízení rychlejší, a to od startu přes instalaci aplikací až po spouštění jednotlivých titulů.

Na bližší informace o hardwarové výbavě si budeme muset nicméně ještě počkat. Podle dřívějších informací však PlayStation 5 bude pohánět AMD Ryzen ve třetí generaci společně s grafickou kartou Radeon Navi.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám