Hlavní obsah

Plastická chirurgie pro děti vyvolala vlnu kritiky. Apple raději hru stáhnul

Novinky, mif

Od minulého týdne mohly děti starší devíti let stahovat na přístroje od společnosti Apple hru Plastic Surgery (Plastická chirurgie). Animovaný titul, ve kterém se mladiství vtělili do role chirurga, však vyvolal vlnu kritiky. Americký počítačový gigant se nakonec rozhodl aplikaci z internetového obchodu App Store stáhnout.

Foto: App Store

Ukázka ze hry Plastic Surgery

Článek

Ústřední postavou titulu Plastic Surgery byla mladá blondýnka. „Tato nešťastná dívka má velkou nadváhu a žádná dieta jí už nemůže pomoci. Na naší klinice může podstoupit liposukci, díky které bude opět krásná,“ popsali autoři hlavní zápletku hry.

V průběhu hry museli hráči dělat v problémových partiích dívky malé řezy, prostřednictvím kterých pak doktor zasune pistoli na odsávání tuku. Nakonec je nutné samozřejmě ranku pečlivě zašít.

Foto: App Store

Ukázka ze hry Plastic Surgery

Přestože je Plastic Surgery kreslená, některé detaily jsou podle odpůrců, především z řad rodičů, již za hranou, obzvláště s ohledem na nízkou věkovou hranici titulu. A právě po stovkách stížností, které se objevovaly na sociálních sítích, se rozhodla společnost Apple hru bez dalšího vyjádření z App Storu stáhnout.

Hra Plastic Surgery není jedinou mobilní aplikací svého druhu. Jak upozornil server Mashable, podobný titul od jiného vydavatele se objevil také pro chytré telefony a počítačové tablety s operačním systémem Android. I ten byl ale nakonec odstraněn jako závadný obsah.

Foto: App Store

Ukázka ze hry Plastic Surgery

Reklama

Výběr článků

Načítám