Hlavní obsah

Nejlepší hry pro počítače a konzole

Novinky, mif, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní nadílka pro herní nadšence byla opravdu bohatá. Díky příchodu televizní konzole Xbox One na tuzemský trh se objevila i celá řada nových titulů. Stranou přitom nezůstala ani konkurence. Jaké tituly nás zaujaly nejvíce?

Článek

Far Cry 4: impozantní Himálaj, akce a napětí

Far Cry je taková začarovaná série. Po úspěchu prvního dílu, na kterém pracovalo slavné studio Crytek, se práva prodala Ubisoftu a ten se odklonil od původní zápletky, místo ní začal hráče vrhat do těch nejexotičtějších míst na světě, a hlavně do těch nejdrsnějších konfliktů vůbec. To samé nabídne i nový, čtvrtý díl – hráče provede zlatou cestou Himálajem.

Upoutávka na hru Far Cry 4Video: Ubisoft

Hlavní hrdina se jmenuje Ajay Ghale a jede splnit poslední přání své zesnulé matky, která chtěla rozsypat svůj popel na jednom posvátném místě. Far Cry 4 se tak tentokrát odehrává v nádherném, zasněženém Himálaji. Čert tomu chtěl a Ajay se okamžitě seznamuje s tyranem země – Paganem Minem. Už jen jeho zjev s blonďatým přelivem a růžovým oblekem naznačuje, že s ním není něco v pořádku. Je to egoistický, brutální a skoro až bláznivý padouch, který má rád věci pod kontrolou.

Po krátkém, ale brutálním úvodu Ajay zjišťuje, že je zde odboj, který chce Paganovu vládu svrhnout a uvést Kyrat (smyšlený himálajský region) zpět do normální podoby a klidného míru. Zde začíná jeho cesta, na které potká hodně zajímavých postav a prožije ty nejbláznivější momenty svého života včetně těch spirituálnějších.

  • Platforma: osobní počítače, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4

Dragon Age Inquisition: fantasy RPG obřích rozměrů

Zachraňte Thedas v jednom z nejočekávanějších RPG. Sjednoťte národy a rasy pod rouchem inkvizice a vypleňte všechny kouty světa od démonů po hnusné zrůdy. Vývojáři z Bioware přinášejí doopravdy hutný kousek a ten cupuje konkurenci na malé kousky.

Upoutávka na hru Dragon Age: InquisitionVideo: Bioware

Kontinent Thedas je ohrožen válkou mágu a templářů. Jejich mírové jednání skončí obří explozí, která prohloubí tento konflikt a ještě otevře na nebi tajemnou trhlinu, ze které lezou všechny možné nestvůry a démoni. Hráč jako jediný přeživší této exploze musí se svou skupinkou naverbovat obří armádu a pod rouchem inkvizice vrátit démony tam, kam patří, a zajistit opět mír a klid do země.

Jelikož je Dragon Age: Inquisition klasickým RPG, tak začíná tvorbou postavy. Hráč si tak může hrdinu přizpůsobit svému stylu od rasy až po vzhled. Poté si vybere třídu, za kterou bude hrát, a už se vrhá do velkého dobrodružství. Protagonista nejenom že přežije výbuch magické bomby, ale je také obdarován speciální schopností, díky níž může uzavírat tajemné trhliny.

  • Platforma: osobní počítače, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, Play Station 4

Forza Horizon 2: po silnici i v terénu

Rok se s rokem sešel a vývojáři z Playground Games ve spojení s týmem Turn 10 přinášejí další pokračování úspěšné závodní série Forza. Už samotný začátek dává ochutnat z krás nového Horizonu.

Hráč má za úkol dorazit na místo konání festivalu v novém Lamborghini Huracán a během toho se kochá nádhernou atmosférou francouzského pobřeží. Zasazení do Evropy, konkrétně do Itálie a Francie, je proti Coloradu příjemná změna. Mapa je přibližně třikrát větší než v předchozím díle a hráč může dojet tam, kam dohlédne.

Upoutávka na hru Forza Horizon 2 Video: Microsoft

Aby se hráč dostal do finále, tak musí vyhrát patnáct šampionátů, které se skládají vždy ze čtyř závodů. Většinou se jedná o dva sprinty z bodu A do bodu B a dva okruhy, kdy se vždy jeden jede po silnicích a druhý terénem.

Auta hráč buď dostává jako odměnu při splnění určitého úkolu, vyhrává je v kole štěstí, když postoupí na další úroveň, nebo je nakupuje či nachází schovaná na určitých místech na mapě. Otevřený svět v kombinaci s on-line režimem slibuje více než stovku hodin zábavy.

  • Platforma: Xbox 360, Xbox One

Wolfenstein The New Order: návrat legendy

Příběh nového Wolfensteina sleduje opět kapitána B. J. Blazkowicze, který má za úkol odvrátit nacisty nastolenou tyranii a osvobodit svět od jejich nadvlády. Titul si hraje s myšlenkou, že Německo vyhrálo druhou světovou válku pomocí nukleárních hlavic, a tak nyní všude vládne.

Upoutávka na hru Wolfenstein: The New OrderVideo: MachineGames

Jako člen odporu se B. J. musí vypořádat s obrněnými psy, technicky vylepšenými nacisty a s obřími roboty. Kvůli tomu disponuje rozsáhlým arzenálem zbraní. Protože B. J. není žádné ořezávátko, každou zbraň může nosit „duálně“, díky čemuž dokáže spustit orchestr masakru s brokovnicí v každé ruce.

Základním kamenem hratelnosti u Wolfensteinu vždy byla akce a prozkoumávání prostředí spojené s nacházením různých pokladů. I tento nejnovější přírůstek se do série vrací a hráči se mohou těšit na hledání tajných šifer, zlata nebo různých vylepšení pro zbraně. Příjemným osvěžením série je možnost plížení, která mnohdy trpělivějším hráčům ulehčí průchod úrovní.

  • Platforma: osobní počítače, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, Play Station 4

Child of Light: vtáhne hráče svou atmosférou

Po komerčním úspěchu legendárního Raymana přináší Ubisoft pohádkový příběh s Aurorou v hlavní roli. Rudovlasá Aurora upadá do spánku a najednou se probouzí v kouzelném světě Lemurie. Aurora po chvíli nachází přítele Igniculuse, kterého může hráč také ovládat.

Upoutávka na hru Child of LightVideo: Ubisoft Montreal

Kromě Igniculuse potká Aurora i další postavy, které se k ní připojí a pomůžou v soubojích a prozkoumávání Lemurie. Hráčovým úkolem je najít nebeská tělesa, porazit Umbru a vrátit se zpátky do jeho světa k jeho otci.

Základní úrovně tvoří prozkoumávání prostředí. To se hráči postupně odemyká průběhem hraní, díky čemuž nabývá nových schopností. Souboje jsou provedeny tahově a potěší hráče starých japonských RPG her.

  • Platforma: osobní počítače, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One, PlayStation 4, Wii U, PlayStation Vita

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám