Hlavní obsah

Mladík přežil střelbu jen díky sluchátkům

Torrance

Zní to jako scéna z nějakého akčního filmu, tento příběh se ale v Kalifornii opravdu stal. Tamní mladík přežil střelbu jen díky tomu, že měl na hlavě nasazená sluchátka. Upozornil na to server Gamingbible.

Foto: Reddit/Enough_Dance_956

Takto dopadla sluchátka po zásahu kulkou.

Článek

Celá událost se stala ve městě Torrance už minulý týden ve čtvrtek. 18letý mladík, který na Redditu vystupuje pod přezdívkou Enough_Dance_956, jej však sdílel až o den později – tedy 1. dubna.

Většina lidí si tedy myslela, že jde o nějaký aprílový žertík, a proto celá řada médií váhala, zda jej mají zveřejnit. Mladík ale dodal během uplynulých dní celou řadu fotografií, které skutečně příběh potvrzují.

Foto: Reddit/Enough_Dance_956

Mladík zveřejnil další fotografie, které jeho příběh potvrzují.

Ve středu se v sousedství mladíkova domu střílelo a jedna zbloudilá kulka zasáhla i jeho dům. „Ráno okolo 10:30 mi oknem proletěla kulka a zasáhla sluchátka, která jsem měl na hlavě. Nebýt kvalitních sluchátek, byl bych ve věku 18 let mrtvým dítětem. Ani si nedokážu představit, jakou bolestí by moje rodina a přátelé museli projít,“ napsal na Redditu mladík, který své pravé jméno neprozradil.

Kulka podle zveřejněných fotek zasáhla hlavový most sluchátek v místě, kde je konstrukce vyztužena kovovým plátem. Díky němu je možné u většiny sluchátek nastavovat velikost. Právě kovový plát kulku odrazil a zachránil mladíkovi život.

Bojovat se učil ve videohře. 19letý mladík vyrazil bránit Ukrajinu bez zkušeností

Hry a herní systémy

Že se jedná o nějaký propracovaný aprílový žertík, si lidé mysleli i kvůli tomu, že na sluchátkách bylo velké logo herní společnosti Razer. Ta však potvrdila, že nemá s celou akcí nic společného. Mladíkovi poslala nová sluchátka jako dárek.

Vlnu pochybností mladík rozptýlil tím, když zveřejnil další fotografie, které zachycují průstřel v okně a následně i ve zdi. Právě sem se kulka od kovového plátu ve sluchátkách odrazila.

Server Gamingbible doplnil, že prozatím nebyl nikdo v souvislosti se střelbou zadržen. Zatím se tedy neví, ani kdo a proč střílel.

Reklama

Související články

Jde to i bez kabelů. Jaká sluchátka vybrat?

Bezdrátových sluchátek je na trhu jako máku. Lidé mohou vybírat ze stovek různých modelů. Zatímco některé se hodí na poslech hudby, jiné učarují náruživým...

Nová sluchátka z vás udělají na ulici exota

Nejspíš existuje velmi dobrý důvod, proč britská společnost Dyson vypustila tiskovou zprávu o plánovaném produktu 30. března a nikoliv o dva dny později. Pokud...

Výběr článků

Načítám