Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: LincityNG - postavte si vlastní město

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SimCity se dočkalo dalšího klonu a tentokráte více než zdařilého. Zkuste si vybudovat vlastní město tak, aby v něm byl možný trvale udržitelný rozvoj.

Článek

Lincity je opensourcový projekt, který už existuje nějaký ten pátek, ale pro nás začíná být zajímavý až nyní. A to nejenom proto, že vyšla verze hry pro Windows, ale také proto, že pracuje s novou grafikou, která se nemusí stydět ani při srovnání s komerčními hrami.

Princip hry je zřejmý a kopíruje SimCity. Nejdříve máte k dispozici jen omezený počet budov, které systematicky rozestavujete do okolí a propojujete silnicemi a dalšími sítěmi. Jak ve hře postupuje čas, dostáváte další a další možnosti co postavit, ale pozor: nejde o to vybudovat co největší město na světě, ale takové, které bude schopno trvalé existence bez toho, aby se utopilo ve smogu nebo vlastních odpadcích.

K tomu všemu si přičtěte ještě rozsáhlé ekonomické ukazatele a možnost jejich ovlivňování a srdce každého stratéga musí zaplesat. Pokud máte tento druh her rádi, nečekejte už ani chvíli, protože LincityNG je částečně přeloženo i do češtiny.

DOWNLOAD, homepage, 32 MB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám