Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Ekolog - zachraňte přírodu!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na to, jak se o ekologii mnoho mluví, existuje k tomuto tématu velice málo her. Čestná výjimka, která si bezesporu zaslouží naši pozornost, pochází z české dílny a zajímavě v sobě kombinuje prvky strategie a textovky.

Článek

Kdo pamatuje časy, kdy byly populární hry jako je Playboy anebo Diktátor, bude se zde cítit jako ryba ve vodě. Ekolog se totiž výrazně podobá druhé zmíněné hře, což ovšem rozhodně není na škodu.

Na počátku jste pouze bezvýznamným ekologem a musíte se postarat nejenom o životní prostředí, ale také o sebe. Krom shánění bydlení a jiných nezbytností to znamená, že každý den můžete provést pouze omezený počet činností. A jaké to jsou? Způsobů, jak zachránit naši planetu se zde nabízí hned několik: můžete třeba vstoupit do politiky, což vás však diskvalifikuje v jiných oblastech, můžete působit na průmysl, veřejnost atd.

Ve hře se pak setkáte s různými ukazateli, které ukazují, jak moc jste či nejste úspěšní ve svém tažení. Hře nechybí ani nezbytná špetka humoru a nadsázky.

I když se někomu pečlivé pročítání textů může zdát dosti nudné, věřím, že své příznivce si hra rozhodně najde.

DOWNLOAD, homepage, 2 MB, 8/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Magic Drop - pro dlouhou chvíli

Máte dlouhou chvíli, do ničeho se vám nechce a potřebujete se nějak zabavit? Pokračujte ve čtení, dnešní logický rychlík vám určitě pomůže rozptýlit nudu.

Výběr článků

Načítám