Hlavní obsah

Akcie autora herního hitu PUBG při debutu na burze výrazně oslabily

Soul

Akcie jihokorejského výrobce videoher Krafton, který stojí za herním hitem PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), při svém úterním debutu na burze v Soulu výrazně oslabily. Podle analytiků stojí za jejich poklesem více důvodů, včetně obav z přílišné závislosti podniku na hře PUBG a z regulace videoherního průmyslu v Číně.

Trailer na šestou sezónu PUBGVideo: archív tvůrců

 
Článek

Společnost Krafton v rámci vstupu na burzu prodala akcie za 3,8 miliardy dolarů (zhruba 82 miliard Kč). Její primární veřejná nabídka akcií (IPO) tak byla v Jižní Koreji největší za více než desetiletí, napsala agentura Bloomberg.

Akcie Kraftonu během úterního obchodování oslabily až o 20 procent, později však část ztrát smazaly. „Krafton patří mezi největší IPO, při upisování akcií byl ale oproti jiným IPO méně populární, protože je příliš závislý na jediné hře,” uvedl analytik Paul Choi ze společnosti CLSA. „Objem akcií uvedených na trh byl příliš velký,” dodal. Upozornil rovněž, že v době upisování akcií Kraftonu přišly nepříznivé zprávy z Číny.

Problém mají i ostřílení profíci. Nová mapa v PUBG dává hráčům zabrat

Hry a herní systémy

Státní čínský deník Economic Information Daily minulý týden podrobil kritice internetové videohry, které označil za „elektronické drogy”. To vyvolalo obavy, že čínští regulátoři začnou zpřísňovat podmínky ve videoherním průmyslu.

Populární akční hra pro více hráčů PUBG vstoupila na trh v roce 2017, od té doby se prodalo přes 75 milionů kopií pro osobní počítače a herní konzole. Verze hry pro mobilní zařízení navíc zaznamenala více než miliardu stažení.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry PUBG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám