Hlavní obsah

HRA: Jumper Two - zaskákejte si

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes to máme už druhé pokračování plošinovky, kde hlavní hrdina neumí nic jiného než skákat. A tak skáče a skáče, až se proskáče ven na svobodu z podzemních labyrintů plných nástrah.

Článek

Už první Jumper přišel s originálním nápadem a to se v dnešní době plné předělávek a her podle jednoho schématu hodnotí obzvláště pozitivně. Tento druhý díl nepřináší žádné zásadní změny, snad jen rozšiřuje jak spektrum různých skoků, tak i nástrah v prostředí, přes které se musíte dostat, což činí hru ještě zajímavější. Jedná se tak prakticky jen o datadisk, což je ovšem pro ty, kterým se první díl líbil, dobrá zpráva.

Opět se tedy ujmete ovládání malé červené krychličky s nožičkami, která má znázorňovat nějaké hrozné monstrum, a vydáte se s ním na dlouhou a trnitou cestu plnou nástrah. Jeho jedinou zbraní je přitom skákání. Ovšem nejsou to jen tak ledajaké skoky, hned na prvních pár obrazovkách se naučíte všechny jejich druhy. Kupříkladu dvojité, s odrazem, s odrazem o stěny a mnoho dalších. Stejně tak pomocí krychliček s otazníčkem zjistíte, jaká na vás číhají nebezpečí a jak se s nimi vyrovnat. Zde bych viděl jedinou potencionální slabinu hry a to že veškeré návody jsou v angličtině, takže bez přelouskání docela dlouhých a na plošinovku i obtížných textů nebudete vědět, co dál.

Pokud ano, pak vám nic nebrání perfektně si u hry potrénovat jak prsty, tak mozek. Těšit se můžete i na editor úrovní.

DOWNLOAD, homepage, 3.6 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Dim - dimenzionální plošinovka

Jako ze staré školy vypadá tato kombinace plošinovky a logické hry. Zaujme zejména svou propracovaností, která vás k monitorům může připoutat na pěkně dlouho.

HRA: Satellite Defence - obrana země

Klasická situace: na zemi se řítí mraky asteroidů a vy jste ten jediný, kdo ji před nimi může zachránit. A jak jinak, než že je rozstřílíte na prach.

Výběr článků

Načítám