Hlavní obsah

HRA: Special Force - 3D střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Akce viděné z pohledu hlavního hrdiny bývají mezi hrami vždy žádaným artiklem, a proto je stojí za to prozkoumat trochu blíže. Dnes tu máme jednu se slibným názvem Special Force.

Článek

Zapomeňte na nějaký příběh nebo cokoli podobného. Prostě se jen tak z ničeho nic objevíte v nějaké chodbě, naproti vám běží chlápek a tak ho zastřelíte. Jen díky svým zkušenostem a jakémusi instinktu tušíte, že je potřeba všechny postřílet a najít východ z úrovně.

Tím ovšem absence nápaditosti u tvůrců hry nekončí. Co mě naprosto znechutilo, možná i uvrhlo do deprese, byly neustále stejné chodby a místnosti, kterými musíte procházet. Šedý a rustikální háv vypadá prvních dvacet minut docela zajímavě, ale pak vás začne doslova dohánět k šílenství, protože fakt, že všechna místa vypadají stejně, zásadně stěžuje orientaci.

Zapomeňte rovněž na několik různých zbraní, celou hru budete muset absolvovat pouze s jednou, která navíc střílí legrační modré kuličky, což moc realisticky nevypadá. Alespoň nepřátel je několik různých druhů, ovšem všichni vypadají a chovají se, jako by onemocněli obrnou nebo nějakou epilepsií.

Special Force tedy jasně ukazuje, že kvalitní engine, který si zde určitě zaslouží pochvalu, ještě není vše. Přitom by stačilo jen trochu zapracovat na detailech a hra by hned mohla vypadat jinak.

DOWNLOAD, homepage, 11.2 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Město - postavte si své vlastní

Kdo by aspoň na okamžik nechtěl být starostou, který má na starost výstavbu a fungování jednoho malého města. Pro všechny takové je tady další budovatelská...

HRA: Crazy Copter - pilotem vrtulníku

Nečekejte žádný propracovaný simulátor, ale zábavnou arkádu, která dokonale prověří váš postřeh a koordinace. Posaďte se tedy do kokpitu a můžeme vyrazit.

HRA: Park Racer - formule v parku

Že vám připadá myšlenka Formule 1 jezdící po parku absurdní? Pak vězte, že se jedná o dálkově řízené modely, přičemž jedním z nich budete závodit.

Výběr článků

Načítám