Hlavní obsah

HRA: Drops of Light - náročná logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých logických her, které by nebyly příliš jednoduché, dnes už moc není. O to více mohou všechny fanoušky náročného přemýšlení potěšit dnešní hrátky se světlem.

Článek

Správná logická hra není záležitost na půl hodiny v polední pauze, ta vyžaduje daleko více. Nejdříve se budete muset ponořit do návodu a důkladně si ho přečíst. Dozvíte se v něm, že základním stavebním kamenem jsou fotony - různobarevné kuličky v mřížce na hrací ploše. Ty je třeba přeskládat tak, abyste jejich kombinováním celou mřížku vyčistili. Využívat k tomu budete základních fyzikálních zákonů, například složením červené, zelené a modré kuličky získáte bílou. Stejně tak můžete i rozkládat.

Máte na to však omezený počet tahů, neboli energie, chcete-li. Nehrozí tak, že by se hra zvrhla v nudné zkoušení všech možných kombinací. Do cíle byste se měli dobrat vždy společně s tím, když energie klesne na nulu, pokud se vám to ovšem povede dříve, autor slibuje, že se dostanete do jeho síně slávy.

Možných kombinací je dostatek a už i ty první rozhodně nejsou triviální. Vnější vzezření je prosté, ale velmi elegantní, jako doprovod hraje nevtíravá hudba. Učiněný ráj pro milovníky pořádných logických her.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Diabolika 2 - hororová logika

Pokud máte chuť na něco logického, ne zas až tak úplně jednoduchého a k tomu všemu ještě zabaleného do líbivého hororového kabátku plného nejrůznějších...

HRA: Biliard Simulator - vynikající kulečník

Mám radost, že vám po delší době můžu povědět o velmi kvalitní hře, mé nadšení je o to větší, že se jedná o český produkt. A není to nic menšího, než téměř...

Výběr článků

Načítám