Hlavní obsah

Hra Fortnite vydělala tvůrcům miliardy. A to jen na iPhonech a iPadech

Novinky, ort

Tvůrci titulu Fortnite se před pár týdny pochlubili, že tuto hru hrají desítky miliónů uživatelů každý měsíc. Analytická společnost SensorTower nyní vyčíslila, že si herní dům Epic Games, který za titulem stojí, díky tomu vydělal miliardy korun. A to za pouhých pár měsíců.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Zpráva společnosti SensorTower totiž shrnuje výdělky titulu Fortnite pouze na platformě iOS za posledních 200 dní, tedy za dobu, co je tato hra pro iPhony a iPady k dispozici ke stažení. Za zmiňované období si tvůrci přišli na 300 miliónů dolarů, tedy v přepočtu 6,6 miliard korun.

Je nutné zdůraznit, že uvedená částka je výhradně od uživatelů, kteří používají zařízení s logem nakousnutého jablka. Vzhledem k tomu, že Fortnite je k dispozici také pro přístroje s Androidem, počítače a televizní konzole, budou celkové příjmy studia Epic Games pochopitelně ještě citelně vyšší, v řádu desítek miliard.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Pokud bychom se ale soustředili výhradně na platformu iOS, je Fortnite jednou z nejvýdělečnějších her posledních let. Úspěšnější byl v podstatě jen hit Pokémon Go, který pokořil hranici 300 miliónů dolarů za 113 dní od vydání.

Fortnite je k dispozici pro všechny platformy zadarmo. Hráči si mohou, stejně jako v dalších bezplatných titulech, připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Podle posledních zveřejněných údajů hraje Fortnite každý měsíc více než 78 miliónů hráčů. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám