Hlavní obsah

Fortnite je fenoménem dneška, v srpnu jej hrálo 78 miliónů lidí

Novinky, ort

Jednou z nejpopulárnějších on-line her současnosti je bezplatný titul Fortnite. Tvůrci ze společnosti Epic se nyní pochlubili, že jen v srpnu hrálo tuto střílečku 78,3 miliónu hráčů, což je naprostý rekord.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Pro představu o tom, jak vysoká cifra 78 miliónů ve skutečnosti je: Minecraft hraje měsíčně 74 miliónů lidí a další slavný titul League of Legends hrálo v roce 2016, tedy v době největší slávy této hry, na 100 miliónů lidí měsíčně.

Fortnite Battle Royale je možné stahovat pro herní konzole a klasické počítače už od loňského roku. Větší popularitě se však tento bezplatný titul těší až od letošního dubna, kdy byl uvolněn zadarmo také pro mobilní zařízení s operačním systémem iOS od Applu. Letos v srpnu pak i pro Androidy.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Hráči si mohou, stejně jako v dalších bezplatných titulech, připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod. A právě takové platby přinesly za uplynulé čtyři měsíce tvůrcům miliardu dolarů, tedy v přepočtu více než 22 miliard korun.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám