Hlavní obsah

Milión prodaných kopií a miliardové tržby. Česká hra Kingdom Come: Deliverance je hit

Novinky, mif

Necelé dva týdny stačily na to, aby česká hra Kingdom Come: Deliverance pokořila miliónovou hranici prodaných kusů. Novinka je tedy naprostý hit, a to i v zahraničí. Díky tomu se tvůrci ze společnosti Warhorse Studios mohou radovat z tržeb, které již přesáhly pomyslnou hranici jedné miliardy korun.

Upoutávka na hru Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

 
Článek

„Jsme někde u jednoho miliónu, když sečtu všechny platformy a distribuční kanály. Jsme skutečně hodně spokojení,” uvedl k počtu prodaných kopií pro server Lupa.cz výkonný ředitel společnosti Warhorse Studios Martin Frývaldský.

Hra si odbyla prodejní premiéru zkraje minulého týdne. Už druhý den po zahájení prodejů bylo jasné, že půjde o naprostý hit. Většina tuzemských obchodníků totiž hlásila vyprodáno. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

A situace nebyla příliš odlišná ani v zahraničí. Za necelý týden se například titul Kingdom Come: Deliverance vyšplhal na druhou příčku v britském žebříčku nejprodávanějších her, úspěšnější byla jen FIFA 2018. [celá zpráva]

Přesné zisky zatím tvůrci neprozradili. Server Lupa.cz nicméně spočítal, že museli přesáhnout jednu miliardu korun, neboť kopie hry se prodává v tuzemsku i zahraničí v průměru za 60 dolarů, tedy 1200 Kč.

Unikátní titul

Český titul Kingdom Come: Deliverance je svým způsobem unikátní. Jelikož si vývojáři zakládají na realističnosti, nejsou ve hře žádné fantaskní prvky, jako například draci či kouzla.

Naopak se nejvíce soustředili na co nejvěrnější ztvárnění soubojů, kdy hráč pomocí směrové hvězdice určuje směr seknutí zbraní, a musí tak rychle reagovat na změnu postavení svého protivníka.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Realistická má být i možnost plnění většiny úkolů ve hře. Ty by totiž měly mít hromadu možných řešení.

Každá akce má však mít své důsledky, a tak si hráči budou muset rozmyslet, jestli například požadovaný předmět získají pomocí trestného činu, který jim zhorší reputaci v dané lokalitě, nebo se pro jeho získání rozhodnou pomoci klíčovým postavám.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám