Hlavní obsah

Na další generaci konzolí si počkáme minimálně dva roky, zní z Ubisoftu

Novinky, ort

Váhat s koupí televizní konzole nemá příliš smysl, pokud tedy uvažujete nad tím, zda výrobci v dohledné době nepředstaví nějaký nový model. Jasnou zprávu vyslalo herní studio Ubisoft, podle kterého si další generace televizních herních systémů odbyde premiéru nejdříve za dva roky.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

„Microsoft nám přinesl Xbox One X letos, Sony pak uvedlo PlayStation 4 Pro na konci loňského roku. S kolegy zastáváme názor, že na další generaci televizních konzolí si počkáme minimálně dva roky. Možná i déle,“ uvedl ve zprávě pro investory šéf Ubisoftu Yves Guillemot.

Ten podle serveru GameSpot zároveň zdůraznil, že žádné důkazy o datu uvedení ale nemá. „Je to pouze naše domněnka, v této otázce nemáme zatím žádné důvěrné informace,“ doplnil.

Je nicméně důležité podotknout, že takto velká herní studia, jakým Ubisoft bezesporu je, dostávají informace o chystaných televizních konzolích od jednotlivých výrobců s velkým předstihem. Je tedy velmi pravděpodobné, že skutečně další generace herních systémů pro TV jen tak nepřijde.

Výkon na prvním místě

Xbox One X se chlubí titulem nejvýkonnější herní konzole na světě. Srdcem tohoto herního stroje je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz. Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota. Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz.

Citelně vyšší dávku výkonu nabízí ve srovnání s předchůdcem také PlayStation 4 Pro. Nabízí výkon 4,2 TFLOPS, a to především díky procesoru AMD Jaguar i přepracované grafice AMD Radeon. Tato konzole je primárně stavěná na hraní ve Full HD, i když některé hry běží také ve standardu 4K. V tomto rozlišení je možné také sledovat s pomocí konzole například filmy a další videa.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Na doma i na cesty

Trojlístek největších výrobců televizních konzolí pak uzavírá Nintendo Switch. Ta se však místo co největšího výkonu snaží hráče nalákat na jiný koncept hraní. Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám