Hlavní obsah

BlizzCon 2016: Jezevčík v oblečku a obří ork. Letošní akce byla opět plná skvělých kostýmů

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BlizzCon není pouze o hrách a turnajích v nich. Je i o kostýmech, a to jak profesionálních firem, které se na tvorbu kostýmů zaměřují, tak i amatérů, kteří si je dělají doma na koleni. A že se jich letos v kalifornském Anaheimském kongresovém centru pohybovala hromada.

Foto: David Ryneš, Novinky

Mezi cosplayery letos rozhodně dominoval Overwatch. Na fotografii Ana a Soldier 76

Článek

Tvorba těch nejlepších kostýmů stojí většinu soutěžících nejen spoustu peněz, ale hlavně stovky hodin času. Od samotného začátku, kdy probíhají přípravy a výběr materiálů, až po konečné ladění, jako je vedení kabelů pro rozsvícení některých částí kostýmů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Genji ze hry Overwatch

Mezi vítěze se tak rozdělilo téměř deset tisíc dolarů, kdy soutěžící na prvním místě získal příjemných 3 500 amerických dolarů (84 tisíc Kč). Vítěz soutěže Steven Scott přišel s vážně povedeným kostýmem Grommashe Hellscreama, kterého mohou fanoušci znát ze světa Warcraftu. Druhé místo obsadila sympatická Oshley O’Neilová s kostýmem Variana Wrynna.

Foto: Blizzard

Steven Scott a jeho skvělý kostým Grommashe Hellscreama

Foto: Blizzard

Oshley O’Neilová s kostýmem Variana Wrynna

V kongresovém centru se však nepohybovali pouze soutěžící, ale i prostí fanoušci, kteří milují hry od Blizzardu, a nutno dodat, že někteří by se soutěže mohli účastnit bez sebemenších problémů. Stejně tak jsem několikrát potkal páry, které cosplayovaly společně.

A pokud bych měl vypíchnout ten nejroztomilejší kostým, který jsem během akce viděl, tak se rozhodně jedná o jezevčíka s oblečkem Reapera z titulu Overwatch. Kostým zvládal skvěle a byl naprosto k sežrání. Obří Reinhardt ze stejného titulu mu však hned sekunduje na druhém místě.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nebezpečný jezevčík Reaper

Foto: David Ryneš, Novinky

Obří kostým Reinhardta ze hry Overwatch

Když jsem viděl, jak se cosplayeři před výstavištěm připravují, tak jim nelze odepřít zápal pro věc a skvělou zručnost, se kterou kostýmy připravují. Za těmi nejlepšími musí stát vážně obří kus práce a rozhodně si zaslouží obdiv.

Foto: David Ryneš, Novinky

Většině cosplayerů musel vždy někdo pomáhat s oblíkáním, či nošením doplňků

Foto: David Ryneš, Novinky

Většina kostýmů obsahovala zapojené LED diody

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám