Hlavní obsah

Konec odkladů. Nejočekávanější hra roku The Last Guardian je hotová

Novinky, ort

Práce na hře The Last Guardian začaly v roce 2009. Uvedení tohoto dlouho očekávaného titulu však tvůrci kvůli různým problémům několikrát odložili. Nyní však potvrdili, že prodeji již nic nestojí v cestě, začít by měl zkraje prosince.

Upoutávka na hru The Last GuardianVideo: gen Design

 
Článek

S titulem The Last Guardian se původně počítalo ještě na PlayStation 3. Od té doby se ale do prodeje dostaly další dvě generace televizních konzolí od Sony. A právě pro ty bude novinka také určena.

Ani v letošním roce se nicméně nedaří tvůrcům sliby ohledně vydání bez problémů dodržovat. Podle plánů z letošního léta se totiž hra měla objevit na pultech obchodů již v tomto týdnu. Vývojáři však v polovině září ohlásili, že to nestihnou. [celá zpráva]

Prodej začne v prosinci

Důvodem zatím posledního zpoždění mělo být hned několik vážných chyb, které se během testování titulu ukázaly. Slibu vývojářů, že se prodej stihne ještě před Vánocemi, ale nikdo příliš nevěřil. S ohledem na množství odkladů v minulých letech se tomu nedá ani příliš divit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last Guardian

Neustálým odkladům udělal přítrž až producent Jun Yoshino. „The Last Guardian je hotový,“ prohlásil tento týden na mikroblogovací síti Twitter. Nyní je tak už jasné, že se poslední plánovaný termín uvedení na trh stihne. Titul se na pultech obchodů objeví v prosinci, konkrétně 6. prosince v USA a 7. prosince v Evropě.

Děj zatím neznámý

The Last Guardian je bez nadsázky nejočekávanější hrou roku. Aby vývojáři hráče ještě více navnadili, nechávají si přesný děj titulu pro sebe.

Z hratelné ukázky už ale víme, že ústřední postavu si zahraje malý potetovaný chlapec, který bude muset zdolávat nástrahy tajemného světa. Na prozkoumávání ruin nicméně nebude sám. Skamarádí se totiž s opeřeným monstrem. To sice může na první pohled vypadat hrůzostrašně, ve skutečnosti bude ale chlapce neustále bránit před nepřáteli i pastmi.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last Guardian

Ve hře se kromě obrněných rytířů budou muset hráči vypořádat také s různými nástrahami, jako jsou padající mosty či hroutící se věže.

The Last Guardian vyjde exkluzivně pro televizní konzoli PlayStation 4, respektive pro verze 4 Slim a 4 Pro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám