Hlavní obsah

Postapokalyptický svět i roztomilí společníci. ReCore oprašuje zašlý lesk akčních hopsaček

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se stane, když spojí síly vývojář legendární série Mega Man s dalším, který stál u zrodu skvělého Metroid Prime? Odpověď na tuto otázku hráči dostanou v novém titulu ReCore, který se snaží skloubit prvky starých her s těmi novými.

Upoutávka na hru ReCoreVideo: Comcept

 
Článek

V ReCore se hráč ujímá ženské protagonistky Joule, která se se svým robotickým společníkem ocitá v postapokalyptickém světě Far Eden. Vše je pro ni nové, protože byla přes dvě století v kryospánku.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry ReCore

Joule tak musí zjistit, co se během kryospánku pokazilo, kde jsou ostatní lidé a proč se nepovedla teraformace planety. To vše hráč zjišťuje pomocí audio a video nahrávek se vzkazy od otce Joule. Ten byl totiž jedním vrchních vědců, kteří se měli na přeměně planety podílet.

Vezme si tak svou pušku a vydá se se svým společníkem hledat odpovědi do nebezpečného světa. Far Eden totiž okupují z neznámého důvodu znepřátelení roboti, kteří měli pomáhat během teraformace. Ty musí hráč zneškodňovat a brát jim jejich jádra, díky kterým pak může vylepšovat jak svou výbavu, tak i tu společníkovu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry ReCore

Pohyb po Far Eden si Joule zjednodušuje svým exooblekem, který má trysky. Díky nim se hráč dostává na jinak nedostupná místa a skáče z jedné platformy ve vzduchu na druhou. Trysky však přijdou vhod i během soubojů, kdy se rychlými úskoky lze vyhnout nepřátelským projektilům, či útokům na blízko.

Souboje samotné nejsou nikterak výjimečné. Hráč většinou poskakuje ze strany na stranu a střílí hlava nehlava do nepřátel. Jakmile je to možné, tak jim vystřelí hák, který chytne nepřátelské jádro a to následně vytáhne.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry ReCore

Pomalým postupem hráč získává nové druhy společníků. Jádro, které zaručuje chod společníka, může Joule vložit do jiného těla. Na začátku má hráč k dispozici psího společníka Macka, jehož speciální schopností je hledání předmětů. Na ničení věcí tu je velký robot Duncan. Nejvíce však přijde vhod pavoučí typ robota - Seth, díky kterému se Joule dostane na místa, na která se jinak nelze dostat.

Za zpracování se ReCore rozhodně nemusí stydět. Ačkoliv hra nepatří mezi špičku, tak je hezky rozpohybovaná a u animací si dali vývojáři záležet. Co však nelze odpustit jsou dlouhé nahrávací časy, či občasné propady ve snímkování, které je nejvíce znatelné během soubojů s bossy.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry ReCore

ReCore vrací zašlý lesk akčních hopsaček a i přes nezáživný soubojový systém se jedná o nadprůměrný titul. Díky skvělým puzzlům, sympatické hrdince a zábavnému pohybu po otevřeném světě dokáže zaujmout. Kvůli dlouhým nahrávacím časům však titul doporučujeme hlavně zkušenějším a trpělivějším hráčům.

ReCore vyšlo pro osobní počítače a herní konzoli Xbox One.

HODNOCENÍ: 7/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám