Hlavní obsah

Xbox 360 z pultů obchodů nezmizel ani po ukončení výroby

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft přesně před měsícem oficiálně ukončila výrobu Xboxu 360. Nejlevnější konzole, která je od amerického softwarového gigantu aktuálně k dostání, však z pultů obchodů zatím ještě nezmizela. I přes atraktivní cenovku totiž zákazníci upřednostňují dražší a modernější herní systémy.

Foto: Profimedia.cz

Xbox 360

Článek

„Zájem o Xbox 360 je u Alza.cz konstantní. Zatím nepozorujeme významný nárůst poptávky. V každém případě jsme díky velkým zásobám připraveni i na mimořádný zájem zákazníků,“ uvedl na dotaz Novinek marketingový ředitel Alza.cz Karel Kučera.

Stejný trend potvrzuje také obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský: „Zvýšený zájem o konzole Xbox 360 ze strany zákazníků nepociťujeme. Standardem pro naše zákazníky je již konzole Xbox One.“

Orientace zákazníků směrem k novějším herním systémům je podle prodejních výsledků prý patrný. „Zákazníci se spíše orientují na nové generace konzolí, jako je PlayStation 4, Xbox One nebo Nintendo Wii U, které se nám prodávají velmi dobře,“ konstatovala pro Novinky.cz mediální zástupkyně Mall.cz Michala Gregorová.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Případní zájemci o Xbox 360 by ale podle ní příliš s nákupem otálet neměli. „Máme jich dostatek pro nejbližší období, ale jednoho dne prostě nebudou. Zákazníkům, kteří o koupi této konzole uvažují, doporučujeme nerozmýšlet se moc dlouho,“ podotkla Gregorová.

„Aktuální zásoba by nám měla vydržet přibližně do konce prázdnin,“ předpověděl Pilský.

Aktuální vývoj trhu nicméně naznačuje to, že by mohly starší konzole od Microsoftu zmizet z pultů obchodů ještě dříve. Zájem o televizní herní systémy totiž v poslední době roste. „Zájem o konzole kopíruje podobný trend jako u mobilních telefonů. To znamená, že největší byl v době před Vánocemi a po lednovém poklesu opět mírně roste,“ uvedl pro Novinky.cz Milan Šmíd, manažer služby Zboží.cz, kterou provozuje společnost Seznam.cz.

Nejlevnější konzole v nabídce Microsoftu

Microsoft oznámil ukončení výroby Xboxu 360 na konci dubna. [celá zpráva]

Přestože výkon tohoto stroje, který přišel na pulty obchodů už v roce 2005, není na dnešní dobu kdovíjak oslnivý, hráči Xbox 360 ještě zcela neodepsali. Je to dáno především jeho pořizovací cenou – levnější televizní systém v současnosti Microsoft nenabízí.

Základní model Xboxu 360 se totiž dá v tuzemských obchodech pořídit podle Zboží.cz už od 3990 Kč. Novější Xbox One, který přišel na pulty obchodů v roce 2015, je citelně výkonnější, za což si ale americký softwarový gigant nechá pochopitelně připlatit. Ceny v tuzemských obchodech startují na 7440 Kč.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám