Hlavní obsah

Staré hry znovu ožívají na unikátní konzoli. Na prodej je jen deset kusů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci klidně i několik desítek let starých titulů se mohou radovat. Společnost Analogue NT totiž vyrobila novou televizní konzoli, která si právě se starými kazetami dokáže poradit. Má to ale jeden háček, případní zájemci si budou muset sáhnout hluboko do kapsy – celé zařízení je totiž vyrobeno z 24karátového zlata.

Foto: archív výrobce

Limitovaná edice televizní konzole Analogue NT

Článek

Právě výrobní materiál se promítnul do ceny novinky patrně nejvíce. Výrobce si zlatou televizní konzoli cení na 5000 dolarů, tedy v přepočtu na zhruba 120 000 korun. Dostupných přitom bude pouze deset kusů, jde tedy o limitovanou edici.

Přístroj si poradí s kazetami typu NES a Famicon, které kralovaly hernímu světu před dvěma dekádami. Není bez zajímavosti, že ke konzoli jde připojit také původní příslušenství, tedy především ovladače.

Foto: archív výrobce

Limitovaná edice televizní konzole Analogue NT

Proti konzolím, které se na pultech obchodů nabízely ještě na konci minulého století, se novinka minimálně v jednom technickém parametru liší. Dokáže obraz automaticky roztáhnout až na Full HD rozlišení, na což původní herní stroje nebyly stavěny. Připojení probíhá prostřednictvím HDMI konektoru.

Fanoušky jistě potěší i to, že spodní strana zařízení je prosklená. Díky tomu si je možné prohlédnout téměř všechny součástky, ze kterých je novinka poskládána.

30 let titulu Legend of Zelda

Unikátní limitovaná edice Analogue NT vznikla k příležitosti oslav 30 let od vzniku dnes již legendárního titulu Legend of Zelda, ve kterém hráči musí řešit různé hlavolamy a zároveň bojovat s nepřáteli. Právě originální kazetu s touto hrou dostanou případní zájemci přibalenou k televizní konzoli.

Foto: archív výrobce

Limitovaná edice televizní konzole Analogue NT

Není žádným tajemstvím, že původní kazety se hrou Legend of Zelda se dnes považují za sběratelské kousky. Fanoušci se za ně, pokud jsou v dobrém stavu, nezdráhají zaplatit klidně i několik desítek tisíc korun.

Oslavit vznik kultovní hry se snažili v minulých dnech také programátoři Scott Lininger a Mike Magee. Ti zpřístupnili v internetovém prohlížeči část hry, kdokoliv si ji tak mohl zahrát zadarmo. Nakonec ale museli projekt na žádost společnosti Nintendo ukončit. [celá zpráva]

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Legend of Zelda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám