Hlavní obsah

Star Wars: Battlefront působí jak návrat do minulosti. První dojmy vyvolávají obavy

Novinky, ryn

Dnes začíná otevřená beta očekávané střílečky Star Wars: Battlefront od tvůrců populárního Battlefieldu z DICE. My jsme si ji mohli zahrát s předstihem a zde přinášíme dojmy.

Upoutávka na hru Star Wars: BattlefrontVideo: DICE

 
Článek

Beta obsahuje dohromady tři režimy, které si lze vyzkoušet. Survival misi na Tatooinu, kde hráč v kooperaci s kamarádem či sám musí odrazit vlny protivníků z řad Impéria. Pro více hráčů je zde režim Walker Assault, odehrávající se na planetě Hoth a Drop Zone na Sullustu.

Walker Assault je pořádná bitevní řež až pro 40 hráčů, kde Rebelové musí zničit obří AT-AT pomocí Y-Wingů či je ikonicky svázat lany, jako ve filmové předloze. Pokud se ocitnete na straně Impéria, tak cíl je jednoduchý. Zabránit Rebelům splnit tento úkol a zničit všechny do posledního. Zde si hráči také okusí, jaké to je pilotovat TIE fighter, X-Wing, A-Wing či sněžný Snowspeeder, který dokáže lanem skolit obří AT-AT.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Star Wars: Battlefront

Režim Drop Zone na Sullustu je pro 16 hráčů, kteří musí zajistit únikové moduly, které padají z nebe, a zabránit druhému týmu v jejich získání. Tento režim se odehrává na menší mapě a je o to znatelněji akčnější a hráč si musí dávat pozor na každém metru.

Samotná hratelnost je to, z čeho máme po prvních hodinách ty nejvíce rozporuplné dojmy, a to hlavně ze střílecí části hry, což je k podivení, když za titulem stojí veteráni z DICE. Ačkoliv zní zbraně perfektně, tak střílení je doopravdy hodně jednoduché. Přiblížení pomocí hledí nedává žádnou výhodu, kromě lepšího výhledu, a jednotlivé blastery, které hráč postupně odemyká, se liší pouze poškozením a rychlostí přehřívání se.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Star Wars: Battlefront

Arzenál zbraní dále rozšiřuje postupné odemykání speciálních předmětů zvyšováním úrovně a získáváním kreditů. Lze tak k blasteru přidat ještě silnou pušku, která se po výstřelu musí nabít, či granát, který se po vrhnutí také delší dobu obnovuje. Dále si lze odemknout například i jetpack, díky kterému se může hráč dostat na jinak nedostupná místa a překvapit tak protivníky.

Tím, co však v našich očích sráží hratelnost Battlefrontu do éry druhého PlayStationu, je sbírání tzv. power-upů na bojišti. Do stíhaček či pozemního AT-ST se nelze dostat klasicky, jako tomu je v Battlefieldu, ale hráč musí sebrat power-up a aktivovat ho. Poté se dostane do kontroly příslušného vozidla. Nejenom však vozidla lze získat sbíráním power-upů, ale hráč tak může například někam postavit střílnu, získat raketomet, hodně silný granát či zařízení, které vyvolá štít, jež chrání spojence, kteří se v něm nacházejí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Star Wars: Battlefront

Naopak tzv. hrdinské power-upy patří k tomu nejlepšímu, co může momentálně beta nabídnout. Díky nim se může hráč na chvilku vtělit do role mocného Sitha Darth Vadera či Jedie Luka Skywalkera. Darth Vader disponuje ikonickým škrcením, vržením světelného meče či devastujícím těžkým útokem, jenž zničí klidně skupinku Rebelů. Luke Skywalker je naopak akrobatičtější. Místo škrcení má odhození Silou nebo rychlý úskok v kombinaci se sekáním světelným mečem.

Kde však Battlefront naprosto exceluje, je zpracování, a to jak grafické, tak i po zvukové stránce. Zde lze vidět, že vývojáři ve svých denících o vývoji nelhali a licenci využívají na plné obrátky. Modely postav a zbraní jsou úchvatné. Stejně tak parádní jsou i textury všech objektů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Star Wars: Battlefront

Díky komplexním možnostem Frostbite enginu jsou i zvuky na velice vysoké úrovni a nic než perfektní práci po této stránce bychom od DICE ani nečekali. Všechny ty zvuky blasterů, TIE fighterů, který prolétávají nad hlavou, či zkázu ničící kuře AT-ST působí skutečně a dokáží vtáhnout do světa Hvězdných válek jako žádný jiný titul v minulosti.

Suma sumárum Battlefront na nás působí dosti rozpačitým dojmem. Určitě má své chvilky, kdy nejednomu fanouškovi se objeví husí kůže, ale bohužel jich není tolik, abychom se o titul nebáli. Těžko říct, zdali to je kvůli špatné volbě režimů, které lze v rámci bety vyzkoušet.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Star Wars: Battlefront

Battlefront tak ždíme z licence Hvězdných válek maximum pomocí všech těch výborných zvuků a dokonale vymodelovaných objektů, až zapomíná na pořádnou hratelnost. Od toho tu však je možnost účasti v otevřené betě, která bude probíhat od čtvrtka 8. října (od 19.00) do neděle 12. října, a to na všech platformách, kde Star Wars: Battlefront vyjde.

Plná verze vychází 17. listopadu na osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám