Hlavní obsah

První dojmy z Quantum Break: seriál a hra v jednom

Novinky, ryn

Napůl hra, napůl seriál. To byl doteď popis exkluzivního titulu Quantum Break. My jsme se mohli v rámci herního veletrhu Gamescom zúčastnit prodlouženého dema této velice očekávané hry a zde přinášíme své dojmy.

Upoutávka na hru Quantum BreakVideo: Remedy

 
Článek

Demo připravovaného Quantum Break pokračovalo tam, kde skončilo to, které mohla veřejnost vidět na konferenci softwarového giganta Microsoftu. Hlavní hrdina Jack Joyce tak jde po stopách svého bratra v časem narušeném prostředí.

Foto: Remedy Entertainment

Hlavní hrdina Jack Joyce, která během vývoje změnil podobu a nyní ho hraje Shawn Ashmore

Čas hraje v Quantum Break velkou roli. Díky nezdařenému experimentu se všude objevují tzv. časové trhliny a je jen pár lidí, kteří je můžou speciálními schopnostmi ovlivňovat. Jack tyto schopnosti musí využívat jak v poražení nepřátel ze společnosti Monarch, tak i ke zdolání překážek v prostředí, které rozbitý proud času narušuje.

Právě ve společnosti Monarch sídlí hlavní nepřítel – Paul Serene, kterému podobu i hlas propůjčil slavný herec Aidan Gillen, jenž hrál například „Malíčka“ ve Hře o trůny. Ten díky znalosti budoucnosti rozhoduje ve svůj prospěch. A je to právě Jackova touha po pomstě, která ho žene proti celé společnosti Monarch.

Foto: Remedy Entertainment

Voják společnosti Monarch, který se může pohybovat i v časem narušených oblastech

Quantum Break se jinak hraje jako standardní, akční střílečka z pohledu třetí osoby. Hráč má možnosti využívat krytu a střílet zpoza něj, ale nejvíce nápomocny mu budou právě speciální schopnosti manipulace s časem. Ty nám prezentoval samotný šéf Sam Lake a podle prvních dojmů vypadají velice zábavně.

Jack tak dostává do vínku štít, který odráží veškeré projektily, časový výbuch, jenž má výbušný účinek v soustředěné oblasti, úskok, kdy se Jack rychle přesune v krátké vzdálenosti, zběsilý úprk, jenž dovoluje Jackovi pohybovat se i při zastaveném čase, či právě schopnost zastavit čas. Zastavení času nejlépe platí na protivníky, jelikož je hlavní hrdina dokáže takto chytit do pasti, vystřelit několik projektilů a poté s brutální razancí protivníka zneškodnit opětovným „aktivováním“ času.

Foto: Remedy Entertainment

Jack Joyce v akci

Po prezentaci hry následovala ukázka zmiňovaného seriálu, který bude součástí titulu. Ten bude sloužit v rámci příběhových sekvencí, které budou odrážet konání hráče a tím zajistí znovuhratelnost. V tzv. junction momentech bude mít hráč možnost volby, a tak pak změní určitým způsobem směřování příběhu. Volby budou i takového rázu, že při některých budou umírat postavy a poté se již ve hře neobjeví.

Stejně jako technická stránka hry tak i seriál je na vysoké úrovni a nejedná se o žádný amatérský kousek. Ať už jde právě o obsazení slavnými, seriálovými herci, či o povedené efekty. Je vidět, že vývojářům v Remedy na této hře záleží a nechtějí z ní udělat pouze tuctovou střílečku.

Foto: Remedy Entertainment

Tzv. časový štít, který odráží nepřátelské projektily

V konečném výsledku jsme tak potěšeni a většina pochybností byla prozatím zahnána. Vývojáři z Remedy ukazují, že ví, co dělají, a v Quantum Break je jejich podpis cítit na sto honů.

Quantum Break vyjde 5. dubna příštího roku, a to exkluzivně pro konzoli Xbox One.

Reklama

Výběr článků

Načítám