Hlavní obsah

Návrat legendy ve Wolfenstein: The New Order

Novinky, ryn

Když se řekne Wolfenstein, tak se všem vybaví kultovní střílečka z devadesátých let s podtitulem 3D. Během následujících dvaceti let vyšla další dvě pokračování, na která titul ale nenavazuje. Za vývojem stojí studio MachineGames, jež se vytvořilo z bývalých zaměstnanců Starbreeze. Ti se proslavili tituly Chronicles of Riddick nebo The Darkness.

Foto: archív tvůrců

Wolfenstein: The New Order

Článek

Příběh nového Wolfensteina sleduje opět kapitána B. J. Blazkowicze, který má za úkol odvrátit nacisty nastolenou tyranii a osvobodit svět od jejich nadvlády. Titul si hraje s myšlenkou, že Německo vyhrálo druhou světovou válku pomocí nukleárních hlavic, a tak nyní všude vládne.

Jako člen odporu se B. J. musí vypořádat s obrněnými psy, technicky vylepšenými nacisty a obřími roboty. Kvůli tomu disponuje rozsáhlým arzenálem zbraní. Protože B. J. není žádné ořezávátko, každou zbraň může nosit „duálně“, díky čemuž dokáže spustit orchestr masakru s brokovnicí v každé ruce.

Foto: archív tvůrců

Wolfenstein: The New Order

Základním kamenem hratelnosti u Wolfensteinu vždy byla akce a prozkoumávání prostředí spojené s nacházením různých pokladů. I tento nejnovější přírůstek se do série vrací a hráči se mohou těšit na hledání tajných šifer, zlata nebo různých vylepšení pro zbraně. Příjemným osvěžením série je možnost plížení, která mnohdy trpělivějším hráčům ulehčí průchod úrovní.

Titul pohání engine id Tech 5, který byl použit například v postapokalyptické akci RAGE nebo v nadcházejícím titulu The Evil Within. Ten zajišťuje působivé zpracování, i když místy pomaleji načítá textury. Také v některých pasážích hůře funguje umělá inteligence protivníků, kdy jen stojí a čekají, až je hráč zabije. Na druhou stranu se ve větších přestřelkách snaží hráče obejít a překvapit.

Foto: archív tvůrců

Wolfenstein: The New Order

Nový Wolfenstein vyvrátil veškeré obavy a nabízí hráčům poutavý příběh plný dobře napsaných postav, kvalitní hudební doprovod, který doplňují známé písně přezpívané německy, aby podtrhly nacistickou nadvládu, hratelnost ze staré školy obohacenou moderními prvky a adrenalinovou akci.

Titul vychází pro osobní počítače a pro konzole jak staré (Xbox 360, PlayStation 3), tak i nové generace (Xbox One, PlayStation 4).

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám