Hlavní obsah

Microsoft zlevní Xbox One

Novinky, mif

Televizní konzole Xbox One od června zlevní o sto dolarů, tedy téměř o dva tisíce korun. Microsoft plošnou slevu nabídne na světových trzích především proto, aby mohl lépe konkurovat konzoli PlayStation 4 od Sony. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Microsoft

Xbox One s Kinectem

Článek

Xbox One šel do prodeje, stejně jako PlayStation 4, loni v listopadu. Zatímco konzole od Sony se prodává prakticky po celém světě, herní systém od Microsoftu stále není dostupný na celé řadě trhů – oficiálně není k dostání například ani v České republice.

To v souvislosti s vyšší pořizovací cenou příliš nenahrává prodejním výsledkům. Právě proto se americký softwarový gigant odhodlal ke snížení ceny. To ale nebude jen tak. Lidé za konzoli od 9. června sice zaplatí skutečně jen 399 dolarů (8000 Kč), ale balení nebude obsahovat pohybový senzor Kinect.

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Oba výrobci se na konci dubna pochlubili svými prodejními výsledky. Zatímco Xbox One si koupilo více než pět miliónů lidí, Sony se těší ze sedmi miliónů prodaných PlayStationů 4.

V nabídce českých prodejců je možné nalézt obě konzole, přestože Xbox One se začne oficiálně na tuzemském trhu prodávat až v září. Podle nákupního rádce Zboží.cz se ceny herního systému od amerického softwarového gigantu pohybují od 12 990 do 17 893 Kč, zatímco za konkurenční PlayStation 4 zájemci zaplatí od 10 122 do 14 490 Kč.

Lze však předpokládat, že díky nové politice Microsoftu se v nadcházejících týdnech ceny Xboxu One více přiblíží konkurenční konzoli PlayStation 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám