Hlavní obsah

Legendární Diablo se vrací s novým pokračováním v plné síle

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když před dvěma roky vyšlo třetí pokračování kultovní série Diablo, tak ho herní obec přijala s velkou skepsí. Titul kazila řada prvků – vyžadované on-line připojení, možnost nákupu a prodeje předmětů za skutečnou měnu a problémy s připojením do hry v prvním týdnu. Diablo však ušlo od té doby obří kus cesty a nyní vychází datadisk s podtitulem Reapers of Souls.

Upoutávka na hru Diablo III: Reaper of SoulsVideo: Blizzard

 
Článek

Diablo je poražen a nephalema (hráče) čeká nové dobrodružství. Díky snaze padlého anděla Tyraela, který měl za úkol skrýt tajemný krystal, který ukrývá esenci všech sedmi pekelných démonů, se tento krystal dostal do rukou také dříve padlého anděla Malthaela, který se nyní nazývá Anděl smrti. Tyrael vysílá své pobočníky, aby nalezli nephalema a ten získal zpět tajemný krystal. A zde začíná nové dobrodružství pátého aktu, který se skládá jak ze starých, avšak časem pozměněných oblastí, tak také z úplně nových.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Diablo 3: Reapers of Souls

Reapers of Souls přidávají po vzoru datadisků ke svým předchůdcům novou postavu, a nyní se jedná o mocného křižáka. Křižák je podobný paladinovi ze druhého pokračování. Ten se ale ohání silným kladivem a mezi jeho hlavní vlastnosti patří možnost nosit obouruční zbraň a štít najednou. Tato vlastnost je však vykompenzována nižšími redukcemi oproti například barbarovi. Nová postava má v boji hlavně roli takzvaného tanka, a tak jeho hlavní schopností je udržet na sobě pekelná monstra a odolávat jejich náporu. Dodatek také zvyšuje hranici úrovně z 60 na 70 u všech postav a přidává nové schopnosti.

Mimoto upravuje také ty původní. Mezi novinky patří nový mód Dobrodružství, který obsahuje hromadu nového obsahu v již odemknutých oblastech. Nevyžaduje založení nové pozice, a hráč se tak může postavit novým kombinacím nepřátel a získat zajímavé předměty. Lze také plnit takzvané „zakázky“, od nichž hráči dostávají předměty nutné k otevření nových trhlin, v nichž čeká na hráče obří nebezpečí, ale také obří poklad.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Diablo 3: Reapers of Souls

Hlavní změnu však nepřináší datadisk samotný, ale patch, který studio Blizzard vydalo koncem února. Tento balíček kompletně přepracoval systém předmětů ve hře, a ty nyní díky funkci „Smart drop“ hráč získává mnohem jednodušeji a jsou mu více šité na míru. Mimoto přepracoval sociální funkce, díky čemuž si hráč může vytvořit svůj vlastní klan nebo se přidat do již vytvořeného.

Herní zpracování se dočkalo několika změn, a dodatečný pátý akt se tak liší hlavně menším množstvím nahrávacích obrazovek díky novému systému načítání mezi venkovními a vnitřními prostory. Titul také obsahuje menší změny animací a prostředí více reaguje na hráčovo zběsilé zabíjení nestvůr.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Diablo 3: Reapers of Souls

Datadisk splnil svou roli na jedničku. Přinesl hromadu nového obsahu pro milovníky žánru, kteří se nyní mohou doopravdy ponořit do pekelného světa a na mnoha stupních obtížnosti testovat své zkušenosti. Pro některé může konečně stát bok po boku s legendárním druhým dílem.

Titul vychází pro osobní počítače s operačním systémem Microsoft Windows a Apple OSX. Pro televizní konzole se plánuje vydání v průběhu roku.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám