Hlavní obsah

Sony pomalu odhaluje design PlayStationu 4

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinu informací o nové televizní konzoli PlayStation 4 odhalila společnost Sony už v únoru. Otazník zatím visí nad tím, jak bude vypadat samotná herní konzole. Ta totiž na akci v New Yorku k vidění nebyla. Nyní se však zástupci firmy rozhodli částečně design odhalit.

Pozvánka na herní konferenci E3, na které Sony ukazuje nový PlayStation 4Video: Sony

 
Článek

PlayStation 4 je vidět na novém videu, které slouží jako pozvánka na červnovou herní konferenci E3. Právě na ní nejspíše Sony podobu novinky ukáže a prozradí další podrobné informace, například o pořizovací ceně.

Foto: Sony

Ovladač Dualshock 4

Na třicetivteřinovém snímku jsou vidět rozmazané obrysy televizní konzole, které doplňují prostřihy na některé detaily zařízení. Zřejmé je, že novinka si zachová černé provedení. Celkový design však již nebude zaoblený, ale spíše hranatý.

Novinka slibuje vyšší výkon, inteligentnější ovládání i systém. Například místo dlouhého zapínání je k dispozici jakýsi režim spánku, ze kterého se konzole probudí za pár vteřin.

Foto: Sony

PS4 bude spolupracovat i s dvojicí kamer

Zajímavostí jsou také sociální funkce. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter.

Vylepšení se dočkal i herní ovladač Dualshock 4. Ten se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce, navíc ale disponuje dotykovou plochou pro pohodlnější ovládání her i pohyb v menu. Součástí ovládacího systému bude i dvojice kamer. PlayStation 4 se na pultech obchodů objeví před koncem letošního roku.

Foto: Sony

PlayStation 3

V úterý odhalil na tiskové konferenci v Redmondu televizní konzoli nové generace také americký Microsoft. Novinka se jmenuje Xbox One a nebude už cílit pouze na hráče, jako tomu bylo u předchůdce. Díky praktickým multimediálním funkcím a připojení k internetu se bude snažit zaujmout i běžné uživatele. [celá zpráva]

„Rozhodli jsme se udělat televizi více inteligentní. Dali jsme si za úkol vytvořit dokonalý all-in-one zábavní systém, a ten se jmenuje Xbox One. Hry, streamované filmy, internet, Skype a skvělé ovládání – to všechno Xbox One nabídne a ještě mnohem víc,“ konstatoval šéf herní divize Microsoftu Don Mattrick.

Foto: Nick Adams, Reuters

Nový Xbox One odhalil v úterý večer šéf herní divize Microsoftu Don Mattrick.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám