Hlavní obsah

Sony má tajnou zbraň proti konkurenčním chytrým telefonům

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace na trhu chytrých telefonů se neustále přiostřuje, výrobci se předhánějí o to, kdo nabídne zákazníkům vyspělejší přístroj s lepšími parametry a funkcemi. Podle serveru Engadget má společnost Sony eso v rukávu, díky kterému by měla získat nad konkurencí náskok.

Foto: Sony

Podporu herních funkcí by chytré telefony od Sony měly dostat ještě letos.

Článek

Utajovanou zbraní má být herní platforma PlayStation, kterou plánuje Sony využít i u chytrých telefonů. Díky aktualizaci by měl jít připojit ovladač DualShock 3. A to nejen k novým modelům, ale i ke stávajícím.

Foto: Sony

Ovladač DualShock 3

Spojení by bylo zprostředkováno bezdrátově prostřednictvím technologie Bluetooth. Díky tomu by bylo možné hrát na cestách na smartphonu prakticky všechny tituly stejně pohodlně jako na televizi. Dá se předpokládat, že do celého procesu Sony zapojí také svá vývojářská studia, která dodají dostatek kvalitního obsahu.

Spekuluje se také o podpoře celé řady sociálních funkcí, které bude využívat také televizní konzole PlayStation 4. Právě pro ni, a nejspíše i pro chytré telefony, plánuje Sony vytvořit vlastní sociální síť. Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku.

Foto: Sony

Sony Xperia Z v černém provedení

Všechny tyto novinky by nejspíše mohly skutečně zlákat početnou komunitu herních nadšenců a citelně zvýšit podíl firmy na trhu. Podle některých zdrojů bude herní mobilní platforma představena na konci roku, při uvedení PlayStationu 4 do prodeje. Společnost Sony zatím ale žádné oficiální informace nepotvrdila.

Jisté zatím není ani to, jaké konkrétní smartphony by měly novinku využívat. Uvažovat lze ale o modelu Xperia Z, který nabízí pro hraní dostatečně velkou obrazovku (pět palců), a slušný výkon. K dispozici má 1,5GHz čtyřjádrový procesor Qualcomm APQ8064, 2GB operační paměť a úložný prostor s kapacitou 16 GB. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám